Bra om skolans extrema sexualundervisning

RFSU – En organisation med marginaliserad extremliberal syn på barns sexliv ges av skolan full tillgång till våra barn och förmedlar till dem en syn på sexualiteten som liknar idrottskulturen: prova allt, träna mycket, specialisera dig sent, gärna som tiokampare.

Text: Tobias Lindberg 2013-11-11. Uppdaterad 2016-03-14.

sexualundervisning-002Jag vill rekommendera två viktiga artiklar om skolans sexualundervisning som alla borde läsa.

Den första är en utmärkt debattartikel i SvD från 2013 där psykologen Alf B. Svensson och debattören Olof Edsinger påtalar något idag så ovanligt som att sexualundervisning i skolan borde fokusera mer på det känslomässiga i sexualiteten och hur man får förhållanden att hålla, än på det rent tekniska med ställningar och olika former av sexualitet som upptar en så stor del av sexualundervisningen av dag.

http://www.svd.se/det-behovs-battre-sexualundervisning_8602230

stod-000

Den andra är Roland Poirier Martinssons kolumn i SvD från 2009 där han – kanske lite provocerande, men ändå väldigt bra – kritiserar skolans sexualundervisning för att i stora stycken ha blivit kapad av RFSU, en organisation han beskriver som “en marginaliserad organisation med extremliberal syn på barns sexliv”.

Jag håller helt klart med om det mesta han skriver och gillar särskilt detta stycke som jag tycker är genialt formulerat:

“Sålunda hyr den (skolan) ofta in RFSU att ta hand om sexualundervisningen, vars vuxenpropaganda blir obligatorisk lektion för 14-åringar. Då förmedlas en syn på sexualiteten som liknar idrottskulturen: prova allt, träna mycket, specialisera dig sent, gärna som tiokampare.”

http://www.svd.se/kolumn-roland-poirier-martinsson-undervisning-eller-sexpropaganda_3672641

I nedanstående filmklipp förklarar Stefan Molyneux bra hur en sexualliberal livsstil generellt försämrar människors livschanser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *