Oavsett vem som vinner valet så är det vi som styr

vi-styr-varlden-001På den amerikanska valnatten 2012 såg hela världen resultatet visas i realtid på The Rockefeller Building, vilken ägs av Rockefeller-familjen. Mellan staplarna som representerar det demokratiska och det republikanska partiet finns ett konstverk föreställande en Demiurg (en skapargud) som format världen med frimurarkompasset (passaren) – en viktig gnostisk symbol i hemliga sällskap. Symbolismen i denna scen är rätt talande och uppenbar: Oavsett vem som vinner, så är det frimurarkompasset som i slutändan formar världen… Och det är i stort sett vad du behöver veta om politik.

Bild och text är tagen från sidan The Vigilant Citizen:

http://vigilantcitizen.com/pics-of-the-month/symbolic-pics-of-the-month-1212/

stod-001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *