Konspirationsteorier

Text: Tobias Lindberg 2015-02-25

konspirationsteorier-001Trots det faktum att termen “konspirationsteori” har gjorts till ett vapen av etablissemanget, där den används som en nedsättande anklagelse om någon vågar ifrågasätta den officiella versionen av en fråga, så finns det otaliga exempel genom historien på konspirationer som har visat sig vara sanna.

Här nedanför har jag länkat till två artiklar som innehåller 10 exempel vardera på stora berömda konspirationer som i efterhand har visat sig vara exakt på det sätt som de så kallade konspirationsteoretikerna sade att de var. Av de exempel som tas upp kan nämnas Operation Ajax, Gulf of Tonkin, Operation Gladio, Operation Northwoods, Gleiwitz-incidenten, tobaksbolagens medvetna tillsättande av beroendeframkallande kemikalier, Operation Fast and Furious, NSA:s massövervakning, CIA:s drogsmuggling, CIA:s hjärtattackpistol och många andra.

Den första artikeln heter “10 Conspiracy Theories That Came True” och den andra “10 More Conspiracy Theories That Came True“.

stod-002

Slutligen några ord om det som fångas så kortfattat och bra i detta citat:

Genom hela historien så har människor försökt erövra världen, från Alexander den store, till Napoleon, till Hitler, om någon tror att den här tiden vi lever i skulle vara annorlunda, får jag då fråga, vem av oss är verkligen tokig?

Ja, för så är det verkligen. När människor utropar “konspirationsteoretiker” när någon påstår att det finns individer och grupper som försöker att lura oss alla så att de kan kontrollera oss så undrar man om dessa någonsin har funderat över vår historia. I den ryms det som alla vet otaliga exempel på envåldshärskare som med historier och lögner har lyckats lägga stora områden och delar av världen under sina fötter, men ändå så verkar dessa personer tro att detta var då och att det omöjligt kan vara så längre. Det verkar som att de tror att allt detta plötsligt bara har upphört nu under vår tid. Självklart har det inte upphört, utan det är bara historien som de som vill ha makt berättar som är ny, en historia som de flesta människor inte känner igen och därför inte inser att allt fortfarande är som det alltid har varit. Jag har skrivit mer om detta i texten “Historien om kontrollen över människan“.

Citatet ovan kommer förresten från mokumentären “The Conspiracy” från 2012. Rätt intressant film, även om jag tycker att slutet kunde ha varit lite bättre.

Här är en länk till trailern för “The Conspiracy” (2012):

Här är en länk där man kan se hela filmen “The Conspiracy” (2012):

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *