Rädsla att stämplas som rasist möjliggjorde fortsatta övergrepp på barn

I samhället Rotherdam i norra England har malplacerad politisk korrekthet och rädslan att anklagas för rasism varit en stark bidragande orsak till att övergrepp och våldtäkter mot mer än 1400 barn har kunnat fortgå under mer än 15 års tid.

Text: Tobias Lindberg 2015-02-23

Radsla-att-stamplas-som-rasist-mojliggjorde-fortsatta-overgrepp-pa-barn-001Den otroligt omfattande pedofilskandalen har avslöjats i två statliga rapporter, den första författad av professor Alexis Jay från slutet av sommaren 2014 och den andra av den statliga utredaren Louise Casey från den 4 februari 2015. Kriminella ligor som framför allt består av pakistanska män har utfört detta under systematiska former och minst två lokala politiker och en polisman uppges ha varit direkt inblandade. Minst en tredjedel av övergreppen har varit kända av politiker, sociala myndigheter och polis, men har ignorerats och gömts undan. Troligtvis är antalet barn som har utsatts ännu fler än 1400, i den senare rapporten nämns siffran 2000, och omfattar allt från sexuella trakasserier till väldigt grova våldtäkter. I många fall har våldtäkterna varit upprepade och ibland skett dagligen.

Uppdagandet av skandalen har lett till att flera politiker, poliser och andra tjänstemän har tvingats avgå och brottsutredningar har inletts mot några av dem. Dagarna efter den sista rapporten så fråntogs de lokala politikerna sitt uppdrag och statliga förmyndare sattes att styra Rotherdam fram tills efter en ny politisk ledning har valts 2016.

I denna väldigt omfattande artikeln från den 4 februari i Daily Mail kan ni läsa om allt detta. Även Sveriges radio rapporterar om detta i denna artikel.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2939129/Two-local-councillors-corrupt-police-officer-accused-having-sex-victims-Rotherham-abuse-scandal.html

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6086165

Att rädslan att anklagas för rasism har blivit så stark att människor väljer att överge utnyttjade barn som söker hjälp är skrämmande. Att undvika att agera för att förövarna består av “invandrare” och offren är “infödda” är i sig rasistiskt eftersom den som tänker så handlar på ett visst sätt på grund av fördomar om hudfärg, etnicitet och kultur istället för att bara agera utifrån fakta i det specifika fallet. Detta förklaras bra i detta reportage av Infowars Paul Joseph Watson:

1 tanke kring ”Rädsla att stämplas som rasist möjliggjorde fortsatta övergrepp på barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *