Skolsystemets syfte – Barnen ska se staten som sin familj

Skolans verkliga syfte är att att se till att de som styr lättare ska kunna kontrollera befolkningen. Skolsystemet är ett noga utarbetat kontroll- och indoktrineringssystem med ursprung i 1800-talets Preussen. För att staten ska kunna kontrollera befolkningen tillräckligt effektivt måste skolan få människor att börja se staten som sin familj.

Text: Tobias Lindberg 2014-07-09. Uppdaterad 2015-02-13.

skolsystemets-syfte-barnen-ska-se-staten-som-sin-familj-001Här nedanför finns en otroligt läsvärd text och under länken finns ett lika sevärt filmklipp som tar upp amerikansk skola, dess syfte och ursprung, men allt som skrivs och sägs i dem är precis lika tillämplig även på den svenska skolan eftersom det svenska skolsystemet är uppbyggd enligt precis samma modell och samma saker som har hänt i USA har hänt och pågår även här i Sverige.

http://www.policestateusa.com/2013/students-taught-that-government-is-family-a-caretaker-that-should-be-obeyed/

stod-000

2 tankar kring ”Skolsystemets syfte – Barnen ska se staten som sin familj

  1. Denandraresan.com

    Det är vidrigt att barnen ska hjärntvättas med att demokrati är rätt sätt sedan tidig ålder. Ur läroplanen för lågstadiet “skolan ska samarbeta med hemmen i elevernas fostran och klargöra skolans normer och regler som en grund för arbetet och för samarbete.” brr

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *