Staten tror att den äger barnen

Text: Tobias Lindberg 2014-05-21

staten-tror-att-den-ager-barnen-001När en förälder som ifrågasätter vad skolan gör mot sina barn inte ens tillåts tillräckligt med tid att diskutera igenom saken vid skolledningens möte så att alla parter känner att de fått säga sitt, utan istället blir arresterad av polis, så vet man att man har ett samhälle som är på väg att eller redan har urartat riktigt allvarligt.

Just i detta exempel tyckte föräldern att en kontroversiell bok som barnen hade fått att läsa var alltför sexuellt grafiskt beskrivande och därför olämplig. Jag kan visserligen hålla med föräldern om det, men det är inte riktigt det som är själva saken i den här frågan.

Det som verkligen borde diskuteras mer innan det verkligen är försent är att det är föräldrarna som har ansvaret för sina barn och ska sköta deras uppfostran. Staten ska inte kunna ta över eller överpröva vad som är föräldrarnas ansvar och rätt!

Idag har vi ett samhälle där staten och dess hantlangare ser det som att de bestämmer och att föräldrarna tillåts vara med och bestämma så länge de tycker likadant som staten. Den dag föräldrar tycker annorlunda kör staten och skolan helt sonika över dem. Fortsätter föräldrarna att “krångla” så får de böter, blir åtalade eller i slutändan, om det går riktigt långt, blir fråntagen vårdnaden om sina egna barn. Det är fel att det är så, det är sjukt och måste förändras!

I artikeln som jag länkar till finns två filmklipp som visar hur det går till när föräldern blir avvisad och arresterad för att han ifrågasätter staten och skolan. Glöm inte att se dessa!

http://www.theblaze.com/stories/2014/05/06/watch-what-happens-when-one-parent-speaks-out-at-a-school-board-meeting-about-a-controversial-book-assigned-to-his-daughter/

Här finns en sida som har har med ett utdrag av det grafiskt sexuella stycket i den kontroversiella boken:

http://www.sott.net/article/278603-Dad-arrested-for-speaking-up-about-pornographic-content-in-required-reading-for-9th-graders

Intressant är också att då tillfrågad om att trycka detta stycke i tidningen så sa The Daily Sun’s redaktör att en del av beskrivningarna i boken inte var lämpligt för publikation i 99 % av dagstidningarna i Amerika, kanske till och med 100 %. Men i 14-åriga skolbarns obligatoriska skollitteratur är det tydligen okej enligt skolpolitikerna.

2 tankar kring ”Staten tror att den äger barnen

  1. Kjell Holmsten

    Otroligt att detta kan hända i en “demokrati” de som döljer sig i bakgrunden och aldrig visar sina ansikten eller deras röster hörs, det är de som driver detta idag. De vill få tyst på folk som ifrågasätter vad auktoriteter uttrycker. Vare sig det är rätt eller fel. Allt mer tas människors yttrandefrihet ifrån dem och världspressen är tyst. Alla är snart uppköpta av eliten, en ekonomisk elit som inte drar sig för något längre. Skolan skall vara ett ställe barnen vill gå till för att studera dagens samhälle, och de ser detta? Nej skolan är en korvstoppnings verksamhet, och så har det alltid varit. Ungarna skall lära sig att lyda, och föräldrarna också!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *