Kontrollstatkritisk filmskapare hittad död

Text: Tobias Lindberg 2015-01-20

gray-state-001David Crowley, skaparen av filmprojektet “Gray State”, en film om hur den tilltagande kontrollstaten leder till den andra amerikanska revolutionen, hittades i helgen död i sitt hem tillsammans med sin fru och dotter. Polisen kallar det “misstänkt” och arbetar utifrån hypotesen att det var ett mord/självmord.

Här nedanför kan ni se trailern som gjordes för att sälja konceptet om filmen till finansiärer.

Det finns dock många som inte alls tror att det rör sig om något självmord, utan att David Crowley och hans familj har blivit mördade för att filmen som han höll på med var för farlig för etablissemanget. Vänner till David Crowley säger att de inte alls tror på polisens teorier om att det skulle röra sig om ett självmord.

Filmprojektet “Gray State” hade trots att det var långt ifrån färdigt uppnått en slags kultstatus i USA, där mer än en miljon redan hade sett koncepttrailern på YouTube och helt nyligen hade David Crowley fått ett kontrakt på $30 miljoner för att slutföra projektet.

Här är en artikel som skriver mycket bra om denna historia.

2 tankar kring ”Kontrollstatkritisk filmskapare hittad död

 1. Victor

  Länken är död till artikeln som det länkas till, vore schysst om du kan fixa det 🙂

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Victor: Jag fick ta bort en av de tre länkarna som fanns i texten eftersom sidan den gick till var borta och inget var sparat av den i internetarkivet. Ännu en av länkarna hade slutat att fungera, men den sidan fanns sparad i internetarkivet. De länkar som nu finns kvar i texten ska fungera att läsa.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *