Fortfarande inga tecken på ebola hos den svenska sjuksköterskan

Här är en några dagar gammal nyhet, men den måste ändå tas med. Den svenske sjuksköterskan som kanske kan vara smittad med ebola och därför har tagits hem till Sverige testades på nytt i onsdags och torsdags förra veckan för om hon hade ebola och båda dessa test var negativa. Kvinnan skulle enligt ett uttalande under fredagen från sjukhusets talesman hållas kvar under isolering i ytterligare några dagar.

Detta är väldigt bra nyheter, men det man inte ska glömma är att ebola kan ha en lång inkubationstid och därför är det oroande att sjukhuset kanske tänker låta kvinnan åka hem igen efter bara några dagar. Kanske har hon redan fått åka nu då det har gått 5 dagar sedan artikeln skrevs. Det normala är ungefär 10-11 dagar, men det kan ta mycket längre än så. Ungefär 5% av alla som är smittade har en inkubationstid som är upp till 42 dagar och ungefär 2% har en ännu längre inkubationstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *