Den misstänkt ebolesjuke kvinnan har nu blivit sjuk med feber

Den eventuellt ebolasjuke svenska kvinnan som undersöktes av svensk sjukvård i måndags och skickades hem eftersom inga symptom syntes då har nu blivit dålig och togs därför in på sjukhus igen nu på morgonen idag. Nya prover har tagits och kvinnan har satts i en specialambulans för transport till högisoleringsavdelningen i Linköping.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/hjalparbetare-undersoks-for-ebola-igen

Den svenska sjukvården bara fortsätter att göra bort sig och ökar genom sin inkompetens riskerna att sjukdomen sprider sig om och om och om igen.

Först skickade de hem kvinnan i måndags, fast än det bästa hade varit att hon hölls isolerad. De sa att detta var säkert eftersom att symptomfria människor enligt dem inte kan smitta. Flera väldigt framstående forskare, varav en nobelpristagare i medicin, säger dock att kunskapen om ebola kan smitta innan symptom eller inte är oklar, vilket man kan läsa om här http://bit.ly/1xALVbe och här http://lat.ms/ZrRa1G.
.

Som om detta inte var nog så beslutade svensk sjukvård då kvinnan nu på morgonen uppvisade symptom som kanske kan vara ebola att kvinnan skulle tas in på nytt till sjukhuset, trots alla risker som det medför för anställda och patienter på det sjukhuset, istället för att direkt placera henne i specialambulansen för transport till Linköping.

Som jag har sagt tidigare så upphör man aldrig att förvånas. Det första och största misstaget var såklart att överhuvudtaget transportera hem en person som misstänks vara smittad av ebola. Isolering och vård borde ha genomförts i på plats där hon blev smittad. Resurser och personal borde ha flugits dit. Eventuellt kunde vården ha utförts till havs på ett specialfartyg om inte tillfredsställande omständigheter kunde skapas annars, ett farttyg som under tiden och tillräckligt lång tid därefter hålls i karantän med besättning och allt. Kostnaderna för att göra så är alla gånger värt det med tanke på riskerna av att ebola sprids.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *