Eventuellt ebolasmittad svensk kvinna skickas hem och ges klartecken att umgås med folk

Man häpnar verkligen!

Den eventuellt ebolasmittade svenska kvinnan uppvisade inga symptom efter två dagar och därför skickade ansvariga smittskyddsläkare hem henne med instruktionen att det är okej att hon träffar folk så länge hon inte uppvisar symptom, men hon bör undvika tunnelbana, flyg och liknande.

Detta innebär alltså att de hon träffar sedan i sin tur kan träffa andra. Kanske har hon barn som sedan träffar andra barn i skola, dagis och fritids.

Vansinne är vad det är!

Det är inte alls säkert att ebola inte kan börja smitta redan innan symptom uppvisas. Faktum är att forskningen inte kan säga hur det är. Det är väl känt att smittspridning för många sjukdomar börjar innan den sjuke uppvisar symptom och flera framstående forskare, varav en nobelpristagare i medicin, säger att kunskapen om att ebola smittar innan symptom är oklar, vilket man kan läsa om här http://bit.ly/1xALVbe och här http://lat.ms/ZrRa1G. Det är inte okej att chansa på detta sätt! Karantän av smittade och eventuellt smittade är det enda acceptabla.

Självklart är det omöjligt att helt undvika misstag nere på fältet, vilket nämns i artikeln, människor gör misstag, däremot är det inte acceptabelt med idiotiska beslut av smittskyddsläkare och politiker. Att låta den eventuellt smittade kvinnan träffa folk under tiden man väntar och ser om hon är smittad är ett idiotiskt beslut!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6059997

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *