Eventuellt ebolasmittad svensk kvinna förs inte till säkraste sjukhuset

Svaret på varför inte den eventuellt ebolasmittade svenska kvinnan förs direkt till högisoleringsenheten i Linköping måste vara att hon i sådana fall inte skulle kunna smitta så många människor. Alla andra förklaringar på sådana här konstiga beslut från myndigheterna skulle brista i sin logik.

Hur myndigheterna i de flesta länder tänker när det kommer till ebola är verkligen en gåta. Att flyga smittade människor kors och tvärs över jorden med de risker det medför verkar vara det bästa de vet.

Sedan så är det så mycket som är fel hela tiden i det myndighetsföreträdare och medier uppger. Nej, inkubationstiden är inte upp till 21 dagar. I 95 procent av fallen är det upp till 21 dagar, men i tre procent av fallen är det upp till 42 dagar och ännu längre i två procent av fallen. Man häpnar av inkompetensen som visas!

http://mobil.svd.se/nyheter/misstankt-ebolafall-i-lund_svd-4228815

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *