Vacciner inte en produkt bland andra

Foto: Sanofi Pasteur http://bit.ly/1FJmkQq

Foto: Sanofi Pasteur http://bit.ly/1FJmkQq

Då de flesta människor med rätta känner sig upprörda av händelser som den som nyligen inträffade i Italien, där flera människor plötsligt avled kort efter vaccinering med vad som troligtvis var ett feltillverkat influensavaccin, så brukar ett fåtal vaccinkramare ta tillfället i akt och sprida ett budskap om att all tillverkning minsann är behäftad med risker och att fel i produkten som leder till skador på intet sätt är unikt för vaccinindustrin. Detta budskap är dock väldigt förledande och falskt eftersom det bortser från det faktum att vacciner faktiskt inte är en produkt bland andra.

Vacciner har till skillnad mot andra produkter oftast statlig finansiering i ryggen, statliga kampanjer som uppmanar folk att ta dem och en propagandaapparat som utmålar föräldrar som inte använder vaccinerar sina barn som oansvariga. Vidare är vacciner på många håll i världen till skillnad mot andra produkter genom lag gjorda obligatoriska och tillverkarna av dem helt befriade från ansvar för de skador som deras produkter orsakar.

Faktorer som dessa gör vacciner är en väldigt unik produkt, skyddade som de är av statens makt, och som med allt som kräver en statsapparats fulla kraft för att folk “ska förstå sitt eget bästa” så gör man nog klokt i att vara extremt misstänksam mot allt som har med vacciner att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *