Strålning från trådlös teknik är skadligt!

Text: Tobias Lindberg 2014-08-12

Detta med att förstå hur strålning från trådlös teknik påverkar oss är viktigt, det är inte naturligt och det är bevisat att det är skadligt för oss.

Denna bild från Kalle Hellbergs informationshäfte “Strålande tillvaro” tycker jag på ett tydligt sätt illustrerar hur onaturlig denna människoskapade strålning är.

stralningDen svarta kurvan till vänster på bilden är den strålning som finns inom det så kallade radiofrekvensspektret och den kurvan skulle inte ens ha funnits om inte människan hade skapat denna strålning. Detta utgör i stort sett all elektromagnetisk strålning som människan har skapat, som FM-radio, komradio, TV, GSM, analoga trådlösa telefoner, GPS, DECT, 3G, mikrovågsugnar, blåtandteknik, WiFi och mycket annat. Ni ser hur mycket högre effekten i detta frekvensspektrum nu har blivit på mindre än hundra år jämfört hur det har varit under alla de miljardtals år som livet har utvecklats. En sådan enorm förändring är såklart inte bra.

Vidare inser man att de argument som många försvarare av trådlös teknik kommer med, att den människoskapade strålningen är mycket svagare än solen, inte är ett hållbart argument, då det handlar om strålning i helt olika frekvensområden. Vi har utvecklats med de naturliga strålningskällorna, av vilka den viktigaste är solen, och alltså har vår kropp utvecklat ett skydd mot den typen av strålning, medan den människoskapade strålningen är helt ny för oss och därmed saknar vi skydd mot den. Att försöka påstå att den människoskapade strålningen är ofarlig för att solens strålning är mycket starkare är lite som att försöka påstå att en deciliter arsenik är ofarligt eftersom att en liter vatten är en mycket större volym, ett idiotiskt påstående eftersom arsenik och vatten är helt olika ämnen med olika biologisk effekt på levande varelser, precis som elektromagnetisk strålning i olika frekvensområden är helt olika varandra med olika biologisk effekt.

Ett annat mycket talande sätt att beskriva hur kraftig förändringen av strålningseffekten i det människoskapade radiofrekvensspektret har varit är det faktum att om värmestrålningen i det infraröda spektret hade ökat lika mycket så hade jorden idag haft en temperatur på över 1000 grader Celsius.

Kan ni inte tillräckligt om det så ska ni börja med att läsa denna artikel och sedan måste ni börja leta mer information själva!

Myndigheterna går inte att lita på i denna fråga, Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) går helt i den extremt lönsamma och inflytelserika industrins ledband.

De ni kan börja med att lita på tills ni har hunnit lära er mer själva är BioInitiative Working Group, Strålskyddsstiftelsen och Kalle Hellberg. Alla dessa har jag läst mycket om och ifrån. De är alla ärliga och väldigt kunniga.

BioInitiative Working Group är en internationell grupp bestående av 29 oberoende forskare och hälsoexperter som regelbundet går igenom all ny forskning om strålning från trådlös teknik och uppdaterar det i deras BioInitiative Report som uppdateras med några års mellanrum.

Strålskyddsstiftelsen är en fristående stiftelse som består av en samling av väldigt kunniga individer som har tröttnat på hur myndigheterna sköter frågan och har därför själva valt att gå ut och informera om riskerna med trådlös teknik.

Kalle Hellberg är en eldsjäl som har jobbat i telekombranschen i årtionden, men som till skillnad mot de flesta andra inom branschen har insett teknikens faror och arbetar aktivt med att varna för dem.

På FaceBook kan ni gå med i gruppen Skydda våra barn mot elektrosmogen.

Har ni inte sett den än så bör också dokumentären “Resonance – Beings of Frequency”, en film som kan lära er nästan allt som är värt att veta om hur strålning påverkar oss. Här är länken till trailern och här är länken till hela filmen.

Hur strålningen från trådlösa produkter påverkar barn kan ni läsa om i mitt blogginlägg Mobilstrålning och barnhjärnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *