Tanzanias president som ifrågasatte covidtesterna har dött

För knappt två veckor sedan avled Tanzanias president John Magufuli och dödsorsaken uppges ha varit hjärtbesvär. Förra året väckte han stor internationell uppmärksamhet då han ifrågasatte covidtesterna.

John Magufuli. Bild från Youtube.

Tanzanias president John Magufuli rapporterades ha avlidit onsdagen den 17 mars. Dödsorsaken sägs ha varit hjärtsvikt och han ska ha haft hjärtbesvär i många år.

Magufuli var en uttalad Covid-19-skeptiker och väckte i maj 2020 stor internationell uppmärksamhet då han under en presskonferens meddelade att de hade kontrollerat covidtesternas giltighet och fått tillbaka positiva resultat efter att ha testat sådant som cykelolja, papaya, vaktel och get.

De hade tagit vanliga covidtester som de svabbade på dessa objekt och sedan märkt dem som om de kom från människor så att personalen på laboratorierna som utförde PCR-testerna inte skulle veta att det inte var prov frånb människor de testade.

Magifuli hade doktorerat inom Kemi 2009 och som president var han öppet skeptisk till mycket av det som har med den påstådda corona-pandemin att göra. Förutom att undersöka covidtesternas giltighet så var han kritisk till maskbärande, social distansering och vacciners påstådda effektivitet.

Här nedanför kan man se presskonferensen där Magufuli presenterar att de fått tillbaka positiva tester på bland annat papaya, get och olja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *