Covid är inte mycket värre än en säsongsinfluensa

Allt pekar allt mer på att vi som under lång tid har hävdat att Covid-19 inte är mycket värre än en vanlig säsongsinfluensa faktiskt hade rätt.

Text: Tobias Lindberg 2020-10-31

För en dryg månad sedan skrev New York Times om att ungefär 90 procent av de som testas positiva för Covid-19 i praktiken inte är sjuka. Deras nivåer är så låga att de inte ens åläggs att självisolera sig och ingen smittspårning görs.

Ungefär samtidigt gick CDC, USA:s motsvarighet till smittskyddsinstitutet, ut med information om att 94 procent av alla som räknas in i statistiken för döda av Covid-19 i snitt hade 2,5 andra orsaker som kan ha orsakat deras död. För de flesta var sådant som cancer, hjärtproblem och liknande registrerat, men även sådant som död av våld, trafikolyckor och självmord fanns med. Bara 6 procent av de som dött hade inga andra orsaker än Covid-19.

Förhållandena i andra länder är likadana och allt detta visat att både antalen sjuka och döda är kraftigt överdrivna. Likadant är det här i Sverige, men våra myndigheter och medier förtiger fortfarande denna fakta.

Här är ett citat från artikeln i New York Times:

“In three sets of testing data that include cycle thresholds, compiled by officials in Massachusetts, New York and Nevada, up to 90 percent of people testing positive carried barely any virus, a review by The Times found.”

Och här är ett citat från rapporten från CDC:

“Table 3 shows the types of health conditions and contributing causes mentioned in conjunction with deaths involving coronavirus disease 2019 (COVID-19). For 6% of the deaths, COVID-19 was the only cause mentioned. For deaths with conditions or causes in addition to COVID-19, on average, there were 2.6 additional conditions or causes per death. The number of deaths with each condition or cause is shown for all deaths and by age groups. For data on comorbidities,”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *