Bilmassakern på Times Square var ingen olycka

Inledningsvis framställdes vansinnesfärden på Times Square förra veckan, där Richard Rojas körde över ett stort antal människor, som en trafikolycka eller en drograttfylla, men obehagliga filmsekvenser från övervakningskameror visar att det var allt annat än en olycka.

Text: Tobias Lindberg 2017-05-27

bilmassakern-times-square-ingen-olycka-001

När en bilförare under torsdagen den 18 maj körde upp på en trottoar på Times Square i New York och körde över ett stort antal människor så framställdes det hela i medierna som att det var en olycka eller att det var en drograttfylla. Rätt snabbt visade det sig dock att föraren hade gjort detta med flit och att han hade velat döda så många som möjligt.

Trots att föraren, Richard Rojas, körde hela tre kvarter i hög fart och körde på många människor så dödades bara en person, den 18-åriga Alyssa Elsman. Det var 22 personer som skadades, varav tillståndet för fyra av dem var kritiskt och och tre av dem var allvarligt skadade.

stod-donera-swish-013

Vansinnesfärden fångades av flera övervakningskameror och utifrån den har Informationskriget.se klippt ihop nedanstående filmklipp som särskilt visar den situation där 18-årige Alyssa Elsman blir överkörd. Hon faller omkull framför bilen, blir överkörd och släpas sedan med en lång sträcka under bilen innan hon slutligen hamnar på den plats där man på flera filmklipp och bilder som tagits efter händelsen ser hennes kropp.

Alyssa Elsmans 13-åriga syster träffades också av bilen och blev svårt skadad. Hon opererades efteråt för frakturer i bäckenet, benbrott och kollapsad lunga.

Under onsdagen den 24 maj åtalades den 26-årige Richard Rojas. Vad han åtalades för har inte avslöjats men direkt efter dådet hade han arresterats för mord och försök till mord. Han har tidigare dömts för flera brott och så sent som två veckor innan vansinnesfärden så hade han inför en domstol erkänt att han hade dragit kniv mot en man.

Som så ofta i multikulturella samhällen var det en färgad person som utförde ett vansinnesdåd som dödade och skadade oskyldiga människor. Skapar mer homogena samhällen så kommer våldet att minska.

Även Red Ice gjorde ett filmklipp från samma filmmaterial och berättade även lite om händelsen och föraren. Informationskriget.se härmade förövrigt det musikval för filmklippet som Red Ice hade gjort.

Här är hela filmklippet i hög upplösning för den som vill titta på det.

Här nedanför är ett filmklipp där Inside Edition berättar lite om händelsen och Alyssa Elsman.

Inside Edition försöker i filmklippet framställa det som att det var en stor afroamerikan som stoppade föraren när denne försökte fly, men tittar man noga på filmklipp som visar situationen så ser man att föraren övermannades av flera personer och att den stora afroamerikanens agerande inte alls var så betydande som det framställs. Som vanligt gör media allt de kan för att lyfta fram allt bra som färgade gör. Att det inte stämmer med verkligheten är uppenbart inte så viktigt.

Det tar mycket tid att skriva inlägg och göra filmklipp, så bidra gärna med en slant om du uppskattar det arbete som Informationskriget.se gör.

Referenser

https://youtu.be/aTNDKdB5gLE

http://abcnews.go.com/US/wireStory/suspect-times-square-car-crash-killed-indicted-47609275

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4519432/At-10-people-hit-car-Times-Square.html

https://youtu.be/KGdtv0Mcupg

https://youtu.be/3eu2tBiheDw

https://youtu.be/a1umPukBUfQ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *