Österrikisk domstol – inte bevisat att irakisk våldtäktsman förstod att 10-åring inte ville

En överdomstol i Österrike upphävde en dom på 6 års fängelse som en irakisk man hade fått för att ha våldtagit en 10-årig pojke på ett badhus. Överdomstolen menade att det inte hade bevisats att mannen förstod att pojken inte ville och återför målet för en ny rättegång i lägre instans.

Text: Tobias Lindberg 2016-10-26

valdtakt-theresienbad-010-fb-anpassadTheresienbad i Wien. Foto: Jörg / Flickr.

Det var i december 2015 som den 20-årige irakiske manlige migranten våldtog en 10-årig pojke i ett omklädningsrum på ett badhus i Wien. Efter gripandet förklarade mannen att han förstod att det han hade gjort var fel, men att han hade gjort det ändå eftersom det hade varit en “sexuell nödsituation” då han inte hade haft sex på fyra månader.

Pojken fick efter våldtäkten vårdas på ett barnsjukhus och lider än idag av posttraumatisk stress.

stod-donera-swish-012

Den irakiske mannen dömdes först för grovt sexuellt övergrepp och våldtäkt mot minderårig till 6 års fängelse, men domen överklagades av mannens advokat som menade att det inte hade bevisats att mannen hade förstått att det han gjorde var mot pojkens vilja. Överdomstolen höll med advokaten om att den första domen inte höll när det gällde våldtäktsdelen av målet och rev upp domen och återförde målet till lägre instans för en ny rättegång.

Däremot ansåg överdomstolen att bevisningen för det grova sexuella övergreppet höll, varför mannen förväntas få fortsätta att sitta frihetsberövad tills den nya rättegången startar någon gång under 2017.

Informationskriget.se skrev för drygt 8 månaders sedan om denna händelse, där det bland annat togs upp vad pojkens mamma önskade att våldtäktsmannen skulle utsättas för i fängelset.

Referens

https://www.thelocal.at/20161021/verdict-on-swimming-pool-rape-case-overturned

http://www.informationskriget.se/2016/02/13/sexuell-nodsituation-forklaring-till-valdtakt-av-tioaring/

1 tanke kring ”Österrikisk domstol – inte bevisat att irakisk våldtäktsman förstod att 10-åring inte ville

  1. Jens

    Ingen skillnad med Sverige dem i Österrike är ” nästan ” lika dumma för där ¨år dem vara kvar inlåsta ,i Sverige släpper man dem nästan omgående för att dem skall kunna fortsätta och hålla Svenska Kalle Anka Domstolar med arbete så att dem som jobbar (nja jobbar och jobbar ? ) där inte behöver går på FAS 3 som många av Svenskarna numera gör.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *