Akropolis basket

Sketchen “Akropolis basket” som gjordes av Killinggänget i deras humorserie “Percy tårar”, där klass 3B från Bredäng bestående av svenska 9-åringar får möta invandrarlaget Akropolis basket bestående av spelare som räknas som barn trots att de helt uppenbart är vuxna män, är väl i dagens svenska verklighet där vuxna migranter allt för ofta får passera som så kallade “ensamkommande barn” roligare och mer aktuell än någonsin.

Text: Tobias Lindberg 2016-09-18

akropolis-basket-den-har-killen-ar-9-ar-gammal-010-fb-anpassad

Det må vara så att de som gjorde denna sketch 1996, långt innan begreppet ensamkommande flyktingbarn var något som alla kände till, inte menade att den skulle tjäna som en parodi på hur det svenska samhället mot allt sunt förnuft räknar och behandlar uppenbart vuxna personer som barn, men idag är sketchen ändå otroligt träffande och bra.

Humor när den är som bäst! I dagens politiskt korrekta medieklimat så är dock sketcher som denna inte okej. SVT som äger rättigheterna visar idag inte detta klipp och ser så gott de kan till att det tas ner från Youtube och andra ställen där det läggs upp.

stod-donera-swish-012


Akropolis Basket by partponder

Inledningen av sketchen, som tyvärr inte fanns med på Dailymotion-klippet, men som gick att hitta på ett kort Youtube-klipp, är också rolig. Där är det en föreläsare som visar en bild för åhörarna och frågar hur gammal de tror att killen på bilden är. Efter en kort överläggning enas åhörarna och svarar 37 år, varpå föreläsaren säger, “Fel! Den här killen är 9 år gammal”.

1 tanke kring ”Akropolis basket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *