I egna händer när staten sviker

Rättviks-runkaren, som en del har kommit att kalla honom efter att han hade blottat sig och onanerat framför både vuxna och barn i Rättvik tidigare i somras, steg för en dryg vecka sedan av på fel tågstation och hamnade därför kort därefter blödande på sjukhus. Orten var Grängesberg och uppenbarligen har ortsborna där tröttnat på att myndigheterna inte uppfyller samhällskontraktet som säger att medborgarna avstår från att använda våld mot att samhället istället skyddar dem. Då samhället inte gjorde sitt jobb så skötte några Gränesbergsbor det hela på egen hand.

Text: Tobias Lindberg 2016-09-05

i-egna-hander-nar-staten-sviker-010Många säger och skriver att det som skedde i Grängesberg var fel, att man inte ska ta lagen i egna händer på det sättet och att vi lever i ett rättssamhälle. På detta har andra svarat att de visserligen håller med, men att samhället inte sköter sitt jobb och att sådant här då blir resultatet.stod-donera-swish-012

Här är två artiklar om hur mannen onanerade inför folk i Rättvik tidigare i sommar:

http://nyheteridag.se/blottaren-drog-fram-snoppen-bredvid-barn-i-femarsaldern/

https://www.nordfront.se/rasframling-blottade-sig-smabarn-rattvik.smr

Här är en artikel om att mannen blev misshandlad i Grängesberg:

http://www.dt.se/blaljus/brott/utpekad-pa-facebook-misshandlad-i-grangesberg

I artikeln i DT nämns dock inte att det är samma man det handlar om, något som dock är konstaterat på flera håll, bl.a i denna Flashback-tråd:

https://www.flashback.org/t2756718

Här talar de om detta i Radio Nordfront 19:40 minuter in i sändningen:

Mannen bodde på ett flyktingboende i Rättvik när han tidigare i somras blev gripen av polisen för sitt onanerande under juli månad, men släpptes efter att ha dömts till böter trots att han såklart borde ha utvisats.

https://petterssonsblogg.se/2016/08/31/petter-nicklas-i-rattvik-domd/

3 tankar kring ”I egna händer när staten sviker

 1. Göran Lindgren

  Jag önskar att den som är ansvarig för att mannen finns i Sverige också fick möta rättvisan

  Svara
 2. Berra

  Att fanskapet bara står och flinar betyder troligtvis att han vet att runka offentligt är lagvidrigt. Skumt att ingen spöa skiten ur han redan i Rättvik kan jag tycka. Vi Svenskar är lite flata. Vi behöver ta tag i saken direkt. Slå först och fråga sedan. Det där med att vända andra kinden till är sjukt.

  Svara
  1. Lingonet

   Uppenbarligen tog han själv lagen i egna händer,
   synd att det inte finns bilder på honom efteråt.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *