Gruppvåldtäktsmännen i Mariestad “pratade inte svenska”

På bara fyra dagar under förra veckan begicks fem gruppvåldtäkter i Sverige. Ett nytt “rekord” som på ett skrämmande sätt illustrerar den ökning av sexualbrott som BRÅ nu rapporterar om. Utöver detta utfördes flera “vanliga” våldtäkter, bland annat mot en 14-årig flicka i Malmö som när hon promenerade överfölls och våldtogs mitt på dagen i en buske invid en idrottsplats av en man som beskrivs som “mörk” och ska “inte ha talat svenska”. Nu har det framkommit att det även vid gruppvåldtäkten i Mariestad under natten mot lördagen ska ha varit så att gärningsmännen inte talade svenska.

Text: Tobias Lindberg 2016-07-26

valdtakt-mariestad-001Den 20-åriga kvinnan var ute och rastade hunden sent på natten vid Bergsgatan i Mariestad när två män i 18–24-årsåldern som “inte pratade svenska” plötsligt dök upp och våldtog henne. Under lördagen anmälde kvinnan gruppvåldtäkten. Polisen har vaga signalement och en del teknisk bevisning, men har inte gått ut med signalementen eller berättat vad den tekniska bevisningen består av. Polisen har dock sökt av brottsplatsen med hund som är specialiserad att hitta bl.a sperma. Artikeln i Mariestadstidningen finns arkiverad här.

stod-011

Vad gäller de andra gruppvåldtäkterna som skedde förra veckan så har polisen ännu inte släppt så mycket information, men när mer information kommer så kan man vara väldigt säker på att det i samtliga eller i alla fall i nästan samtliga fall kommer visa sig att det är nyanlända och/eller invandrare som har utfört dessa. Etniska svenskar utför så otroligt få gruppvåldtäkter i jämförelse med t.ex människor från Mellanöstern eller Afrika att det är väldigt osannolikt att några av de som utfördes förra veckan skulle ha etniskt svenska gärningsmän.

Utöver detta om gruppvåldtäkten natten mot lördagen så redogör Mariestadstidningen väldigt bra för det faktum att det som verkar vara en uppåtgående trend när det gäller sexualbrott i Mariestad har stöd i nationell statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ). I Mariestad har flera uppmärksammade sexualbrott inträffat på senare tid, bl.a annat det när en 19-åring som hade kommit som ensamkommande till Sverige för några år sedan våldtog en 13-årig flicka i utomhus i Mariestad nu i april, ett fall som Informationskriget.se har skrivit om.

Här är vad Mariestads-Tidningen nämner om BRÅ:s statistik:

“Det som förefaller vara en uppåtgående trend av sexualbrott i Mariestad äger stöd i den nationella statistik som kommer från Brottsförebyggande rådet, Brå.

Preliminär statistik för första halvåret 2016 ger vid handen att landets polis registrerade 130 000 brott mot person. Det är sex procent fler anmälda brott än första halvåret 2015.

Enskilda brottstyper för vilka antalet anmälda brott ökade mest var bland annat misshandel (+9 %) och olaga hot (+7 %). Relativt stora ökningar, men för kategorin sexualbrott är siffrorna ännu mer alarmerande.

Första halvåret 2016 anmäldes 9 310 sexualbrott i Sverige, vilket innebär en ökning med 13 procent jämfört med första halvåret 2015.

Brå konstaterar att när det gäller anmälda brott om sexuellt ofredande, så ökade dessa med 21 procent till 4 950 brott, medan anmälda brott om sexuellt tvång, utnyttjande med mera ökade med tolv procent till 605 brott.

Antalet anmälda våldtäktsbrott ökade med tio procent, till 3 000 brott.”

I artikeln i Mariestads-Tidningen nämns även ett fall av våldtäkt mot barn som skedde på en mindre ort i Mariestads kommun där två tonårspojkar sägs ha förgripit sig på en 14-årig flicka. Det underliga är att jag inte har hört någonting om detta. Så frågan är om detta fall har fått någon mediebelysning. Formuleringarna “två tonårspojkar som har förgripit sig” och “barnvåldtäkt” skulle mycket väl kunna innebära att det handlar om en gruppvåldtäkt mot ett barn och att detta knappt ens har rapporterats i medierna.

Referenser

http://mariestadstidningen.se/mariestad/2016/07/23/tva-man-valdtog-20-aring

http://archive.is/6KSqO

http://www.informationskriget.se/2016/06/16/efter-barnvaldtakten-lade-han-upp-denna-glada-bild-pa-sig-sjalv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *