Ingen substans bakom rikspolischefen Dan Eliassons pris

I en bra artikel beskriver Avpixlat att det inte verkar finnas någon som helst substans bakom det internationella ledarskapspris som rikspolischefen Dan Eliasson nyligen tilldelades, det som heter Sir Robert Peel-medaljen och som Svenska Dagbladet skrev om för en dryg vecka sedan.

http://avpixlat.info/2016/07/14/rader-kod-291-kring-dan-eliassons-ledarskapspris/

stod-011

Det internationella ledarskapspriset är alltså ett riktigt pris, men delas inte ut varje år. Det som framkom under Avpixlats granskning och som är väldigt märkligt är att det verkar som att ingen verkar känner till att Dan Eliasson har tilldelats priset. Inte ens på kriminologiska institutionen på Universitetet i Cambridge som, de som står bakom priset, verkar man känna till att Dan Eliasson har fått priset. Ingen information om att Dan Eliasson har tilldelats priset finns på deras hemsidor eller någon annanstans på nätet. Svenska Dagbladet verkar ha fått sin information och grundat sin artikel enbart på ett tweet. Vidare så finns ett filmklipp där Dan Eliasson mottar priset, men de enda som närvarar är den svenska kriminologen Jerzy Sarnecki och de verkar av filmklippet att de två står ensamma i ett rum när priset delas ut. Ingen publik och inga medier närvarade och filmklippet i fråga finns bara på ett obskyrt Youtube-konto som inte verkar ha någon officiell koppling till någon organisation eller myndighet.

Mycket underligt alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *