Stor studie visar att det “dåliga kolesterolet” är bra – Sluta ta statiner

Under juni 2016 publicerade BMJ Open en stor meta-studie utförd av 16 forskare, där fyra av dem var svenskarna Uffe Ravnskov, Björn Hammarskjöld, Tore Schersten och Ralf Sundberg, som visade att LDL-kolesterolet, det som av sjukvården brukar kallas det “farliga kolesterolet” och som används som motivering till att ge tusentals efter tusentals svenskar statiner, inte har något samband med ökad dödlighet hos människor över 60 års ålder och att sambandet till och med är omvänt, vilket innebär att de som har högre LDL-kolesterol till och med tenderar att generellt leva längre än de med lägre.

Text: Tobias Lindberg 2016-06-13

farligt-kolesterol-bra-bmj-open-001-storResultaten av denna studie tyder snarare på att statiner kan vara farliga för människor eftersom de sänker totalkolesterolet, dvs både HDL och LDL, vilket i denna studie och i många andra studier har visat på en ökad dödlighet för nästan alla människor.

Mer och mer visar det sig att det som många av de främsta förespråkarna för naturlig mat, dvs. de som förespråkar LCHF och Paleolitisk kost med mycket naturligt fett, hela tiden har sagt har varit rätt, alltså att kolesterol inte alls är farligt, att det inte finns något dåligt kolesterol, utan att allt kolesterol är bra. Det finns några väldigt fåtaliga undantag, men för nästan alla, även för äldre och för feta människor, så är inte kolesterolet något problem. Att någon är fet är såklart inte bra, utan betyder att denne person äter och lever fel i förhållande till dennes förutsättningar, men det beror inte på kolesterol eller att de äter för fet mat, utan att de äter mat med för mycket snabba kolhydrater och ibland även att de rör sig för lite.

stod-donera-swish-012

Se nu till att sprida kunskapen om detta till alla ni känner som använder statiner, att de måste läsa denna rapport, sätta sig in i detta och sluta ta statinerna som deras läkemedelsindustripåhejade läkare ger dem. Läkemedelsindustrin tjänar enorma pengar på att pracka på människor statiner.

Om era bekanta sedan över huvud taget ska förändra något, utöver att sluta med statinerna, så är det att de ska börja äta och leva mer hälsosamt.  Äta mer hälsosamt innebär att laga mat från grunden på naturligt producerade ekologiska råvaror, gärna efter principerna för paleolitisk kost och/eller LCHF. Leva mer hälsosamt innebär att göra sådant som de mår bra av, t.ex ta promenader, arbeta i trädgården eller utöva någon idrott, allt förslagsvis i goda vänners lag.

BMJ Open är för övrigt en av världens största peer-review open access journaler och tillhör BMJ som tidigare kallades British Medical Journal.

Lars Bern skrev mycket bra om detta idag på sin blogg Anthropocene:

https://anthropocene.live/2016/06/13/en-medicinsk-skandal-som-underminerar-trovardigheten-hos-skolmedicinen/

Här är rapporten om studien i BMJ Open:

http://bmjopen.bmj.com/content/6/6/e010401

Här är fulltextversionen av rapporten:

http://bmjopen.bmj.com/content/6/6/e010401.full

6 tankar kring ”Stor studie visar att det “dåliga kolesterolet” är bra – Sluta ta statiner

 1. Leif Lundberg

  KVACKSALVERI AV STORA MÅTT

  850 000 svenska patienter är grundlurade att inta statiner som gör dem sjuka och som leder till förtidig död – vilket är ett skolexempel på livsfarligt kvacksalveri.

  Vi måste fråga oss vad folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) tänker göra åt det? Det är hans ansvar.

  Vad tänker Läkemedelsverket göra?

  Vad tänker IVO göra?

  Vad tänker läkarna göra? Bryr de sig inte om sin yrkesheder, moral, etik och sitt förtroendekapital? Bryr de sig inte om sina patienter?

  Om de väljer att göra som brukligt – ingenting – är det upp till medborgarna att välja dugliga politiker i nästa val (som i sin tur ser till att myndigheter och vården gör sitt jobb).

  Snabbguide … http://www.kostdemokrati.se/wp-content/uploads/Broschyr_Kolesterolmyterna.pdf

  Svara
  1. Jörgen Hammar

   Räkna inte med någon annan åtgärd än att de hänvisar till vetenskapen, den som de erkänner vill säga.

   Svara
 2. Per Stent

  Tack!
  Ett liv med stress i 65 år, obehandlad adhd, har gett mig kärl med problem, hjärtat bra trots
  massiv hjärtinfarkt. Har ordinerats statiner i drygt 15 år, inte tagit det, men i slutet 2015 under 6-8
  veckor tog jag mot mitt förnuft statiner.
  Resultatet blev dramatiskt, min ena arm tappade i princip muskelmassan, muskelsönderfall.
  Hjärtavdelningen skrev att detta kan inte bero på statiner, helt tokigt påstående.
  Det är som en sekt när man träffar vårdpersonal inkl. LÄKARE.
  Socialstyrelsen ger anvisningar att föreskriva statiner vid alla hjärtproblem!
  Protestera vid ordination, visa denna artikeln med länkar!
  Läs om Soros, Bilderberggruppen och läkemedelsindustrin!
  Per

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack för att du berättar, Per! Att människor får höra från dem som har råkat ut för sådant här i praktiken är mycket viktigt.

   Svara
  2. elisabeth sandin

   aha, nu förstår jag varför en muskel är av och mina armar nästan ur funktion, käkat detta i 2 år snart

   Svara
 3. Pauline

  Tack till Björn Hammarskjöld. För ca ett år sedan har fått ordinerat Liptor för min kolesterol. Efter att jag ätit dessa i 7-8 månader orkade inte längre och sökte upp läkaren som skrev ut medicinen för att berätta om de biverkningar som trädde i kraft bara kanske 8 veckor efter användning. Dessa biverkningar var: ett slags förvirring, magsmärtor, enormt smärta i ryggen, axlar, knä och höfter ( alla stora leder) plus stelhet och smärta i musklerna. Det kändes som om jag hade ständig träningsverk plus huvudverk och trötthet. Någon vecka innan jag började med stetinmedicinen hade jag fått prolaps i nedre delen av korsryggen och åt smärtstillande i flera månader. Jag trodde att smärtorna i rygg och höfter hade samband med det prolaps jag fått så jag fortsatte att äta smärtstillande för alla smärtor (utan större resultat) samt lipitor för kolesterolen. När jag till slut inte hade kraft till att tex dra upp byxorna ( efter toabesök) eller flytta på en soffkudde insåg jag att det har med stetinmedicinen att göra vilket ordinerande läkare bekräftade detta. Jag slutade med Lipitor och alla mina smärtor försvann, även korsryggsmärtan. Enbart smärta i armbågen har jag kvar (aldrig haft förut) och hoppas att även den försvinner snart. När jag träffade min läkare igen, föreslog hon ny form av stetiner (?!) som jag tackade nej till. Läkaren ställde inga frågor Om de smärtor jag fick som visade sig vara orsakade av Lipitor.Varför har en del personer utbildat sig till läkare? När dessa inte bryr sig om patienten eller hans/hennes sjukdom.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *