Systemet är som gjort för att migranter ska kunna fuska

Gudars! Johan från Granskning Sverige ringer till Pensionsmyndigheten och låtsas vara en god man som undrar om det ensamkommande barnet som han hjälper kan få pengar om han säger att föräldrarna är döda. Det enda som visar sig behövas r en underskrift från barnet, en försäkran. Det är allt.

Systemet är som gjort för att människor från andra delar av världen, där byråkratin inte fungerar, ska kunna fuska så mycket de vill. En underskrift bara så börjar pengarna ramla in. Visar det sig senare att det inte stämde så behöver ingenting ens återbetalas. De enda som inte kan fuska med detta är vi som är födda i västvärlden eftersom vi är grundligt registrerade och övervakade från födsel till död.

stod-donera-swish-013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *