Sänk några båtar så upphör Europas migrationskris

Ibland kan man behöva ta beslut som inledningsvis känns svåra för att det på sikt ska kunna bli bättre. Om Europa redan från början bara hade agerat ansvarsfullt och sänkt några av båtarna med migranter från Afrika och Mellanöstern som försöker att ta sig till Europa och på så sätt framfört det tydliga budskapet att migration till Europa inte är ett acceptabelt sätt för andra delar av världen att lösa sina demografiska och sociala problem så hade Europa dels sluppit den migrationskris som vi nu upplever och dels sluppit den ständiga  diskussionen om hur otroligt många det är som dör i försöken att korsa Medelhavet eftersom ett bestämt och konsekvent agerande hade avskräckt fortsatta försök.

Text: Tobias Lindberg 2016-05-24

migrationskris-001I en väldigt intressant intervju på Red Ice Radio förklarar professorn Ricardo Duchesne bl.a att det är oförmågan hos våra ledare att agera på ett ansvarsfullt sätt och ta de svåra beslut som behöver tas som har gjort att Europa nu har drabbats av den migrationskris som vi idag upplever och som inom kort hotar att göra de infödda befolkningarna i många europeiska länder till minoriteter i sina egna hemländer. Förr i tiden så agerade inte våra europeiska ledare på det sätt som våra ledare av idag gör, utan då vågade de faktiskt ta de beslut som var bäst på sikt även om de kanske var svåra och inledningsvis orsakade en del lidande. Det som istället sker nu är att fega politiker avstår från att agera, vilket leder till enorm skada för hela Europa utan att det för den skull kommer att kunna lösa problemen för de 5,3 miljarder människor i världen som lever på två dollar eller mindre om dagen.

stod-011

Detta mycket viktiga resonemang kan man höra i nedanstående filmklipp där två korta utdrag på sammanlagt lite drygt 6 minuter ur en över två timmar lång intervju med Ricardo Duchesne kan höras. Utdragen kommer från intervjuns andra timme, 31:42–35:05 respektive 37:05–40:03 minuter in i sändningen.

Här kan den som vill läsa lite kort om Ricardo Duchesne:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ricardo_Duchesne

Ett bra exempel från modern tid på hur ett bestämt och konsekvent agerande kan stoppa massimmigration, även utan att  gå så långt som att sänka en del av båtarna, är när Australien för ungefär ett decennium sedan stoppade problemet med de migranter som tog sig till Australien med båt, vilket ledde till att tusentals av dem dog i försöken, genom proklamera att ingen som tog sig till Australien illegalt någonsin skulle få asyl oavsett deras situation samtidigt som det upprättades asylkontor utomlands och vid konfliktområden där bedömningar av asylsökandes skäl gjordes. Detta förklaras av Nigel Farage från UKIP i slutet av nedanstående filmklipp.

Antagligen skulle det räcka med samma agerande som Australien, dvs. att man bestämt och konsekvent avvisar och kör tillbaks alla båtar som försöker att ta sig över, men allra effektivast vore nog att sänka några båtar eftersom det helt säkert och på ett ögonblick skulle få slut på försöken. Sålunda skulle en variant kunna vara att man började som Australien och först om detta inte ledde till förväntat resultat gå vidare till att sänka båtar.

Eftersom båtmigrationen skadar Europa oerhört och på sikt kan få Europa att gå under så är det inte omoraliskt att försvara sig mot detta och sedan så skulle ett bestämt agerande det dessutom rädda fler liv än om man låter migrationen fortgå.

Självklart ska Europa försöka hjälpa folk i andra delar av världen efter bästa förmåga, men hjälpen måste ges på plats och vara på ett sätt som löser problemen med fattigdom, krig och svält. Europa och resten av västvärlden klarar inte att ta emot världens 5,3 miljarder fattiga människor utan att själva gå under.

Referenser

https://redice.tv/red-ice-radio/canadian-model-of-multiculturalism-and-degradation-of-european-history

https://youtu.be/MxRZDuy5z5Y

https://youtu.be/UW_oXEksqh8

 

4 tankar kring ”Sänk några båtar så upphör Europas migrationskris

 1. OmarKN

  Hejsan,

  >men allra effektivast vore nog att sänka några båtar eftersom

  Om man nu skulle sänka dig själv, skulle man allra effektivast slippa läsa sånt mordisk nonsens.

  /
  med vänliga hälsningar,
  Omar K N

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Det är inte mordiskt, Omar. Hade du läst hela texten, vilket jag gissar att du inte har gjort, så skulle du ha insett tre saker, dels att Europa har rätt att försvara sig mot något som är skadligt för Europas folk, dels att detta skulle göras om andra saker som att transportera tillbaks alla migranter som lyckas ta sig i land i Europa inte får stopp på massinvandringen och dels att det faktiskt skulle rädda liv totalt sett att sänka några få båtar med tanke på att det som det är nu dör tusentals på Medelhavet varje år då så många fortsätter att försöka eftersom det oftast fungerar.

   Svara
 2. Henrik

  Alt. att engagerade privatpersoner organiserar sig och åker ut för att blockera, vända om, sänka dem. Men då kommer de få Europas ledare och media emot sig…

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Ja, det skulle de helt säkert få, men något måste ju börja göras. Det som pågår nu kan bara inte tillåtas fortsätta…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *