Nyhitkomna invandrare får full pension när de kommer till Sverige

Nyhitkomna invandrare får full pension bara ett år efter att de har kommit till Sverige, lika mycket som svenskar som har arbetat här och bidragit till vårt samhälle i hela sitt liv och ofta till och med mer än de som har arbetat halvtid under livet för att t.ex ta hand om barn och hem. Detta förklaras i en läsvärd och omfattande text av Exponerat som är ordentligt understödd av fakta. Många sidor på nätet, däribland pensionsmyndigheten, påstår att Exponerats uppgifter inte stämmer, men pensionsmyndigheten och de andra sidorna förvränger bara vad som gäller, vårt system är verkligen så tokigt orättvist som Exponerat skriver.

Text: Tobias Lindberg 2016-05-16

invandrare-full-pension-efter-ett-ar-exponerat-001På länken här under kan ni läsa texten i Exponerat som ingående beskriver hur orättvist och tokigt vårt svenska pensionssystem är som ofta ger lika mycket eller till och med mer i pension till helt nyhitkomna invandrare som inte har bidragit ett endaste dugg till vårt samhälle som till en svensk som har jobbat heltid hela livet här i Sverige eller som har jobbat halvtid under delar av livet och samtidigt tagit hand om barn och hem. Detta genom den garantipension som nästan alla invandrare som är 65 år eller äldre får full utbetalning av direkt när de har kommit in i det svenska systemet eftersom nästan alla som idag invandrar söker asyl som och får uppehållstillstånd som flyktingar eller alternativt skyddsbehövande.

http://www.exponerat.net/nyhitkommen-invandrare-far-full-pension-efter-ett-ar-50-av-svenska-kvinnliga-pensionarer-ligger-under-gransen-for-fattigdom/

stod-011

Det finns många artiklar på nätet, både från myndigheter och andra sidor, som påstår att det som står den här Exponerat-artikeln om pensionssystemet inte stämmer.

Här kan ni t.ex se vad en sida som heter motargument skriver.

invandrare-full-pension-efter-ett-ar-exponerat-002

Här kan ni se vad Pensionsmyndigheten skriver.

invandrare-full-pension-efter-ett-ar-exponerat-003

Här är de två länkarna till dessa sidor samt en där ni man kan läsa om garantipensionen:

https://motargument.se/2015/01/05/myt-invandrare-far-full-pension-efter-ett-ar/

http://www.pensionsmyndigheten.se/MyterOmPensionen.html

http://www.pensionsmyndigheten.se/Garantipension.html

Som ni ser kallar dessa sidor det Exponerat skriver till och med för myter.

Jag har inte tittat på alla dessa sidor, men många, och gemensamt för dem alla är att de påstår att Exponerat-artikeln är inkorrekt för att man måste ha bott i minst 40 år i Sverige för att man ska ha rätt till full garantipension.

Vad alla dessa sidor missar eller med viljes inte nämner är att det finns något som heter lag SFS 2005:728, vilket Exponerat nämner precis under den andra uppdateringen i sin text, som säger att som försäkringstid för garantipension skall även tid i hemlandet räknas in för de som får uppehållstillstånd som flyktingar och alternativt skyddsbehövande och som alla vet så är nästan alla som kommer till Sverige människor som söker asyl och som får uppehållstillstånd på dessa grunder.

Alltså är det visst så att de allra flesta nyanlända som kommer får full garantipension direkt när de får sitt uppehållstillstånd om de är 65 år eller äldre, precis så som Exponerat skriver. Här kan ni se de aktuella lagrummen som bevisar att det är på detta sätt.

invandrare-full-pension-efter-ett-ar-exponerat-004

https://www.notisum.se/rnp/sls/sfs/20050728.pdf

Här i Kap. 4 §§ 1 och 2 så kan man läsa att det alltså är flyktingar och alternativt skyddsbehövande som avses i lag SFS 2005:728 om ändring i lagen om garantipension:

http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/utlanningslag-2005716_sfs-2005-716

När man har förstått detta, att lagen faktiskt säger att de som söker asyl eller uppehållstillstånd som flyktingar eller alternativt skyddsbehövande ska få full garantipension redan från början om de har fyllt 65 år så förstår man hur förslaget och fult myndigheter som Pensionsmyndigheten faktiskt beter sig. Genom att skriva “Men i vissa fall kan denna ersättning ge lika mycket …” så ges intrycket att det inte är så många av de invandrare som är 65 år eller äldre som får full ersättning på en gång, men i själva verket är det alltså så att nästan alla invandrare som nu för tiden kommer till Sverige och är i den åldern alltså får det.

Glöm nu inte att läsa Exponerat-artikeln, den är riktigt bra och ni kommer att bli så upprörda över hur sjukt vårt svenska system är. Denna upprördhet behövs om vi ska kunna omvandla den till handling för att ändra detta.

17 tankar kring ”Nyhitkomna invandrare får full pension när de kommer till Sverige

 1. Peter Andersson

  Garantipension eller Äldreförsörjningstöd vilket man får är ju oväsentligt eftersom det kan som sagt ge lika mycket som till en som bott här hela sitt liv.

  Svara
  1. Barbro Williams

   Säg vad som är ok när det gäller oss SVENSKAR? Allt för invandringen enl regeringen finns ingen anledning att dom som aldrig betalat 1krona i skatt skall åtnjuta vårt pensionssystem e.d bättre att satsa pengarna på dom som FÖRTJÄNAR detta och bidragit med sina surt förvärvade pengar till vår ” välfärd” flyttar du utomlands får du inte åtnjuta deras välfärd

   Svara
 2. Karl Bengtsson

  Rösta bort hela hela eteblissemanget . Byt ut beslutsfattarna. Och börja om. Nu måste det bli ordning, ärlighet och öppenhet. Är detta demokrati?

  Svara
 3. Thore Hult

  Att det är på detta vis, betyder att vår egen regering föraktar oss svenskar, är ondskefulla, är otroligt elaka mot oss som arbetat hela livet och betalat in skatt. Att man till den milda grad är så fruktansvärt ojust, så oförskämd, så förbannad djävlig, så man tror inte det är sant. Men lika väl är det förbanne mig helt riktigt och sant. Ingen regering i hela världen skiter i sin egen befolkning såsom Sveriges regering gör. Det finns ingen skam, i vår Socialdemokratiska regering som regerar tillsammans med med det ännu sämre och fruktansvärt lilla parti som miljöpartiet representerar.
  Att ett sådant litet parti som knappt har några väljare skall regera, vara vice statsminister, och hantera viktiga frågor, inhysa imamer som vill utradera alla svenskar som inte vill tro på deras gud. För länge sedan insåg jag och min fru hur djävligt det är och gick med i Sverigedemokraterna för att om möjligt få ett slut på detta. Det är synd att så få människor har upptäckt bedrägeriet.

  Många Sossar sover i samma ställning, som sina förfäder. Många av sossarna upptäcker för sent när deras dotter blir våldtagen, när deras hus blir söndertrasat av muslimska ungdomar som endast vill ha tag på guld och värdesaker. Eller när deras bilar blir uppeldade. Eller när de blir misshandlade på öppen gata. Eller kanske inte ens då upptäcker dom, att Sverige är totalt förändrat. Förändrat till det sämre. Där vårt Sverige nu är totalt genomruttet. Ett Sverige där svenskarna flyr ifrån. Ett Sverige som nu av brottslighet eskalerar till oigenkännlighet. Vår förhoppning är att många fler svenskar inser åt vilket håll vi är på väg innan det är för sent. Om det inte redan är det. Vi som är gamla är mycket rädda. Det ända vi kan göra är att lägga vår röst på SD, och Jimmie. Det verkar vara vår enda chans. Detta är skrivet av Thore Hult

  Svara
   1. admin Inläggsförfattare

    Testa att använda några argument samt bifoga några bevis för det du säger så ska du nog se att fler kanske tror på det du skriver. Lycka till!

    Svara
  1. carin

   Bra skrivet: Håller med dig i allt som du skriver. Vi måste bli tuffare och inte rösta av slentrian på Sossarna för de har visat att de kan inte annat än navigera åt fel håll (ner i skiten).

   Svara
 4. Fabi

  I know bullshit when I read bullshit and this all high bullshit!
  Inte ens jag som invandrare och inte kommer hinna jobba 40 år i Sverige kommer få full pension och ni vill få mig att tro att nyhitkomna ska få det!

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Japp, så är det. Titta och läs länkarna jag har infogat. Läs lagtexterna där så ser du.

   Svara
 5. Göran

  Skickar Staten/ skatteverket en räkning på detta till den invandade personens hemland varje månad där det troligen inte finns något pensions system då ? så vi vanliga dödliga skattebetalare i detta land slipper betala deras pension då och får den riktiga pensionen som vi kan klara oss på istället för att behöva svälta ? ?

  Svara
 6. Bo Orre

  Utmärkt! Den av S och Mp omhuldade och tillämpade politiken avseende invandring, flyktingar och alla dithörande frågor (såsom bidrag och försörjning) har bara ett enda syfte. Det är att locka väljare när de så småningom blir berättigade att deltaga i allmänna val. Jag blir inte ett dugg förvånad när regeringen lagstiftar om att även andra boende än svenska medborgare skall få deltaga med sina röstsedlar. Det finns inga gränser för de dumheter som nu presteras.

  Svara
 7. Ingemar Johansson

  Som utvandrare mottager jag 2 913 kr manaden och maste skicka ett levnadsintyg att jag fortfarande lever.Summan av kardemumman ar 16 year inom handelsflottan,som svetsare I skeppsvarv och atomkraftsverk industrin , denna pension ar 2014 belopp som jag stolt inmundar varje manad.Stolt att bli svensk byggkloss.

  Svara
 8. Christer Isaksson

  Förbannat välskriven artikel , som verkligen visar Sosse packets landsförräderi

  Svara
 9. einar johansson

  Helt plötsligt var inte min pension inte värt någonting, likställd med nyinkomna invandrare, JOBBAT I 40 ÅR, men det har ingen betydelse, nyinkommen flykting pensionär, har lika mycket som jag. Kom ihåg nästa val, rösta rätt

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *