Samhället och regnbågen

vattenfarger-001Mångfaldsförespråkare gillar att använda regnbågen som en metafor för hur samhället kommer att bli finare och bättre ju mer man blandar, men alla vuxna vet att regnbågen är vacker för att olikheterna är tydligt separerade och alla över fem vet att resultatet om man inte sköljer penseln ordentligt mellan varven är en tråkig sörja som det är svårt att göra någonting bra av.

stod-000

1 tanke kring ”Samhället och regnbågen

 1. Stefan E

  Det kan vara intressant att göra skillnad på Pluralism, och Multikulturalism.

  Pluralism är den där upplysningstanken som man alltid försökt förespråka i USA, att skapa en gemensam kultur, som drar nytta från allas olika styrkor, men där man vidhåller att den egna kulturen och dens värderingar är att föredra.

  Multikulturalism är mer den postmodernistiska tanken om att alla kulturer har ett lika stort värde, och att olika kulturer och kulturella värderingar kan samexistera på något idealt önsketänkande sätt.

  Pluralism = Bra
  Multikulturalism = Korkat

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *