Moderaterna vill korta ner sommarlovet

Moderaterna lade nyligen fram ett förslag om att sommarlovet ska bli kortare och det obligatoriska skoltvånget mer omfattande, ett förslag som går emot allt vad frihet och självbestämmande heter. Som argument förs svårighet för många att få ihop livspusslet och omtanke om de socioekonomiskt svaga barnen fram. Istället för att förespråka att varje familj bäst själva bestämmer vad som fungerar för dem så vill Moderaterna tvinga alla till ännu mer av den skola som uppenbarligen inte fungerar särskilt bra för många.

Text: Tobias Lindberg 2016-04-04

moderaterna-vill-korta-ner-sommarlovet-001Anledningen att tiden som alla barn ska tvingas att vara mer i skolan är enligt moderaterna att föräldrar inte har lika lång semester som barnen har sommarlov och att det därför är svårt för många att ordna livpusslet.

http://unvis.it/www.expressen.se/nyheter/moderaternas-forslag-korta-ner-sommarlovet/

Istället för att bara konstatera att det finns många olika sätt för föräldrar att lösa detta, om de nu ens har detta problem, t.ex genom att låta barnen vara med mor- eller farföräldrar, vara med släktingar, åka på sommarläger, följa med till föräldrarnas arbete, bli passade av en barnflicka, låta barnen gå på sommardagis eller sommarfritids eller bara låta barnen vara hemma själva och vara med kompisar om de är gamla eller mogna nog för det, så anser moderaterna att det bästa de kan göra är att tvinga alla att göra på exakt samma sätt.

stod-000

Det innebär då såklart även att alla föräldrar som inte har detta problem, alltså de som har långa ledigheter på sommaren, arbetar hemma, lägger sin sommarledighet omlott med varandra för att det ska fungera osv också blir tvingade att ha sina barn på skolan under sommaren.

Vidare framför Moderaterna det gamla slitna argumentet om att det är för barnen i de socioekonomiskt svaga familjernas skull som detta är viktigast. Det alla de timmar som redan läggs på tvingande skolnärvaro inte har lyckats lösa ska såklart lösas med ännu fler timmar av skoltvång. Ännu mer av det som inte fungerar är alltså Moderaternas lösning.

Var det förresten någon som hade för sig att Moderaterna är ett parti för dem som gillar frihet?

När staten utökar skolplikten så är det som händer att staten tar frihet från individen, från dig, och överför den till sig själv. Kan du inte bestämma över dig själv, dina barn eller din familj så är du en slav. Idag är det redan mycket vi inte kan bestämma själva och därmed är vi faktisk i en viss utsträckning redan slavar och om vi tillåter vi staten att ta allt mer av vår frihet så kommer vi till slut att vara slavar helt och hållet. Glöm aldrig det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *