Medias tydliga agenda att smutskasta Folkets demonstration

För att kunna smutskasta Folkets demonstration har TV4 inte bara valt ut filmsekvenser och satt ihop dem till ett reportage som skildrar demonstranterna som arga män och motdemonstranterna som trevliga tjejer i färgglada kläder, utan de har också fuskat och framställt motdemonstranter som motsvar folks föreställningar om hur dåliga människor ser ut som att de har tillhört Folkets demonstration. Medias agenda blir sällan tydligare än så här.

Text: Tobias Lindberg 2016-01-31

folkets-demonstration-media-smutskastning-006TV4 och andra medier jobbar hårt med att försöka framställa Folkets demonstration och de som deltog i den som dåliga och motdemonstranterna som bra.

Bara i detta filmklipp från TV4 exemplifieras detta tydligt i hur de har letat reda på och tagit med korta filmsekvenser, ibland till och med i ett förvanskat sammanhang, som ska framställa deltagare i Folkets demonstration som vildar, t.ex mannen som gör en arg min mot kameran och mannen med näsring som ger kameran fingret, medan motdemonstranterna framställs som trevliga och mysiga tjejer i färgglada kläder.

När TV4 i reportaget talar om Folkets demonstration visas dessa bilder.

folkets-demonstration-media-smutskastning-007

När TV4 i reportaget talar om motdemonstranterna visas denna bild.

folkets-demonstration-media-smutskastning-008

När man talar om Folkets demonstration visas män och ilska, medan när man talar om motdemonstranterna visas färgglada kvinnor.

Fast nu kommer det riktigt intressanta. I sin jakt på filmsekvenser som kunde visa hur avskyvärd Folkets demonstration var så tvekade inte ens TV4 att framställa motdemonstranter som såg otrevliga ut som att de tillhörde Folkets demonstration.

Kommer ni ihåg mannen med näsringen som såg otrevlig ut visade fingret och därför visades medan TV4 berättade om Folkets demonstration?

folkets-demonstration-media-smutskastning-009Titta noga på flaggorna/banderollerna i bakgrunden bakom mannen med näsringen! Det är vänsterflaggor/banderoller. Titta sedan noga på mannen till höger om mannen med näsringen, han som bär en blå munkjacka med huvan uppfälld och en svart jacka över det och har ett noggrant rakat skägg där skägg och mustasch är tydligt avskilda med ett mellanrum. Jag har ringat in flaggorna och mannen med den blå munkjackan på bilderna här under.

folkets-demonstration-media-smutskastning-011

Titta nu vem man ser snett till vänster bakom tjejerna med de färgglada kläderna, jo mannen med den blå munkjackan och det prydligt rakade skägget, fast här med huvan nedfälld.

folkets-demonstration-media-smutskastning-012Vidare kan man på bilderna skymta att det står poliser precis framför mannen med näsringen och mannen med den blå munkjackan och det enda stället på hela Norrmalmstorg där polisen stod uppställda precis intill och framför en folksamling var framför motdemonstranterna, vilket man ser tydligt på följande två bilder.

Den första av Folkets demonstration där inga poliser står precis framför deltagarna.

folkets-demonstration-004

Och den andra av motdemonstranterna där poliserna står på ett tätt led precis framför dem och där man även ser stenskulpturen i form av två stenpelare som tjejerna med de färgglada kläderna står bredvid.

folkets-demonstration-motdemonstranter-005

Här är hela filmklippet i TV4 för den som vill kontrollera att det jag skriver stämmer. Titta noga flera gånger på de delar av filmklippet som jag nämner så kommer ni också se allt detta som jag har redovisat.

Utöver allt detta som jag har redovisat, klippandet och klistrandet av filmsekvenser från Norrmalmstorg för att kunna iscensätta ett reportage som främjar deras agenda, så gör TV4 även i resten av reportaget allt de bara kan för att koppla ihop Folkets demonstration med oroligheter i Stockholm som utspelade sig både kvällen innan demonstrationen och efter att demonstrationen hade avslutats, detta trots att polisen tydligt i klippet säger att de inte har något som tyder på att det har med Folkets demonstration att göra.

Agendan hos media blir ibland å uppenbar att det blir larvigt!

Läs även mitt tidigare inlägg om Folkets demonstration:

http://www.informationskriget.se/2016/01/31/media-hittar-pa-om-folkets-demonstration/

stod-000

22 tankar kring ”Medias tydliga agenda att smutskasta Folkets demonstration

 1. Jenny Schäfer

  Tack för din sakliga granskning av media!
  Jag var på Norrmalmstorg och kan instämma med det du skriver

  Svara
 2. Dennis Slotteborn

  Tack jag var där som funktionär och är skitförbannad just nu. Mona Sahlin kallar oss alla som var på demon för citat: Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare.Det är de som gillar våld och hatar demokrati.
  De är fega uslingar. Det var en samling av våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper slut citat. Då vi var till 80% 40 och äldre som är leds detta vanstyre och vi får inte våra röster hörda alls. Tacksam om du kunde gjort en story till men Johan Vidén och Therese Larsson och få deras syn på saken. Tack på förhand Mvh Dennis Slotteborn

  Svara
 3. Projekt Morpheus

  Bra gräv! Ska sprida detta.

  I Östberlin skickade Stasi in “skinheads” till en punkkonsert för att misshandla bandet och publiken. Det här är en liknande false flag operation.

  Svara
 4. Bertil

  Ligger det till så ja då kan man inte lita på media. Alla ansvariga skall avgå enligt mitt tycke.

  Svara
 5. Brallan

  Du borde också tatt upp att INGEN media berättade att det skymtades kommunistflaggor bland motdemonstranterna..

  Svara
 6. Nisse

  Vänstertjejen med skylten syns i nedre vänstra hörnet på en av bilderna också med fjanten med näsringen. Där har hon tagit av sig vanten för att fota, men samma mössa och vita luddiga tröja. De har använt vänsterpack på bilderna för att få med fula dräggiga människor när de pratar om “främlingsfientliga”… psykologi, mörkläggning och propaganda.

  Svara
 7. Kristy

  Folkets Demonstration börjar ge genslag och uppmärksamhet i Sverige, det är tydligt, det är därför media och vänsterpolitiker och muppar vill svartmåla den fredliga och städade demonstrationen så mycket som möjligt. Tar politiker och media parti för gaphalsarna och våldsverkarna som var där, då vet man ju att man har rätt när man anser att Sverige går käpprätt åt skogen med nuvarande styre. Så till nästa demonstration kommer det nog samlas ändå fler, tack för det Mona Sahlin, media och vänstervridna gaphalsar. Ni har visat vilka idioter ni är.

  Svara
 8. Henkeman

  Jag måste tillägga att jag kommit fram till ytterligare lögner angående det som hänt. Nyheter24 visar en bild där något står upp med flagga i hand, röda och svarta flaggor. Dessa kallar de för en nazistisk organisation. Men det roliga är att det är AFA:s flaggor. Antifascistisk Aktion. Mannen som står i blå mössa, var även en av de personer de intervjuade. Roligt nog skröt han om hur mycket stryk han fått, flera slag från knytnävar i ansiktet, samt mängder med hårda sparkar. I samma veva kollade jag efter synliga skador på honom. Han hade INGA i ansiktet, men han står också i klungan där AFA står, så förmodligen är denne man också en medlem i AFA. Oftast när man hör att folk blivit överfallna av högerextremister brukar förövaren också kunna se ansiktet på dem då de mycket väl sällan döljer det. AFA:s medlemmar däremot döljer det ofta med svart huva och skarf runt munnen. Är det en nazist, ja då brukar denne åtminstone bära på sig nationalsocialistiska, nazistiska tecken på sig om denne har ansiktet döljt. Kollat många youtube filmer här nu med dem och där ser man det klart och tydligt. När det gäller AFA:s ideologier, så är det skitsamma om de slår ner invandrare bara det pekar på högerextremism, så mina tankar om den tumult är just: Kan det vara AFA som ligger bakom men högerextrema grupper får skulden? Menar, demonstrationen till trots var ju fredligt och det hade INGET MED FRÄMLINGSFIENTLIGHET, NAZISM ELLER RASISM att göra. Så här kommer även länken till N24 så kan ni jämföra den man de intervjuade och den som stod bland AFA-medlemmarna. Visst ser det ut som samma person? http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/827642-5-saker-vi-vet-om-dagens-demonstrationer-i-stockholm

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Henkeman: Jo, helt klart är han i blå mössa på bilden samma person som är med i intervjun på Aftonbladet. Däremot kan det vara så att flaggorna man ser bakom honom är en bit längre bak i klungan. Det måste kanske inte vara så att han står precis intill gruppen med flaggorna.

   Svara
 9. Henkeman

  Ursäkta: Offret på förövaren skall det stå angående misshandel från nazist. Nu var det så att jag ej hann ändra i texten innan det skickades iväg.

  Svara
 10. Andreas Sundberg

  Jag vill tacka för ert utsökta jobb att ta fram alla fakta. Heder åt er.

  Svara
 11. admin Inläggsförfattare

  Om du vill kan du väl kopiera och klistra in dina kommentarer under rätt blogginlägg så kan vi föra diskussionen där istället. =)

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Nej, det är många som är etniska svenskar bland motdemonstranterna.

   Svara
 12. Грузовые шины

  Mitt i upphetsningen i samband med det som utspelade sig pa Plattan och som bekvamt nog av media associerades ihop med Folkets Demonstration sa trillade helt enkelt Tino coh Alice dit pa samma brist de kritiserar hos andra; att inte halla sig till fakta utan ga pa kansla. Det ar helt enkelt sa att nazism ar som bajs, alla ar livradda att fa det pa sig nar de tror att det ar pa riktigt.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Jasså, trillade även Tino Sanandaji dit på det där med “medborgaargardet”? Trist om så var fallet. Jag har inte läst det som Tino skrev om detta.

   Vilken Alice är det du menar?

   Svara
 13. Josefine

  Det här stämmer ju inte alls när man tittar på klippet (det kanske inte ni ovan faktiskt har gjort). Mannen som pekar finger visas när kameran sveper över folkmassan och precis när reportern i inslaget går över till att prata om motdemonstranterna. Fånigt att påstå att reportaget är vinklat!

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Josefine: Jo, det stämmer visst. Sekvensen med mannen som sätter upp fingret mot kameran är tydligt medan reportagerösten talar om demonstranterna och innan det börjar talas om motdemonstranterna. Visst kommer detta med motdemonstranterna direkt efter, men det är ändå tydligt avskilt med någon sekund eller mer i tid. När det talas om demonstrationen så visas män som ser arga ut och när det talas om motdemonstrationen visas bestämda kvinnor och tjejer i färgglada kläder. Otroligt tydlig vinkling och ser man inte dettaa är det för att man vill lura sig själv.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *