Nyhetstips och kommentarer 2015-12-08

informationskriget-nyhetstips-och-kommentarer-001Tysklands vicekansler Sigmar Gabriel krävde att Saudiarabien skulle sluta att stödja religiösa radikala element i Europa och på andra håll i världen, bland annat i form av militanta moskéer. Den ovanliga kritiken, som senare bannades av kansler Angela Merkel, följer på en ny rapport om Saudiarabien från tysk underrättelsetjänst.

http://www.reuters.com/article/us-saudi-germany-idUSKBN0TP0H720151206#YHriL2ifx61sUFOX.97

—————————————————-

En kvinna som körde på en annan bil bakifrån och därefter smet från platsen togs av polis efter att hennas bil hade “ringt in” och avslöjat henne.

Även om det i fall som detta kan leda till att någon som har gjort fel får stå för vad de har gjort så medför teknik som den här mycket större faror än fördelar. Hotet mot mot integritet och frihet är uppenbart.

Utöver teknik som detta bygger många biltillverkare idag in “svarta lådor” i de nyare bilmodellerna som innehåller GPS.

http://www.infowars.com/vehicle-alerts-police-after-driver-attempts-to-flee-hit-and-run/

—————————————-

stod-002

Karlstad kommun skickar ut öppenhetsdekaler till kommuninvånarna för en kostnad på 400.000 kr och uppmanar alla att visa “rätt åsikt”. Tanken är att dessa dekaler ska klistras upp på bostadsdörrar och brevlådor så att man visar att man välkomnar alla nyanlända.Frågan är dock hur folk kommer att se på de som inte klistrar upp någon dekal?

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/dekal-ska-markera-oppenhet

———————————-

Ett storslagsmål med knivar och andra tillhyggen bröt ut på ett asylboende i Kramfors kommun, Västernorrland, inatt mellan två olika grupper.

http://nyheteridag.se/knivslagsmal-med-40-personer-pa-asylboende-polisen-fick-backa-och-invanta-forstarkning/

——————————————–

Åldersbestämning är inte rasism, metoden ger bättre beslutsunderlag och att blunda för forskningen gör bara att besluten blir sämre. Detta säger Johnny Ludvigsson, senior professor i pediatrik, Linköpings universitet, i Läkartidningen.

http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2015/12/Aldersbestamning-av-flyktingar-ar-inte-rasism/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *