Ahmed Mohameds klocka

Medias vilja att skapa och stärka uppfattningen att vårt samhälle genomsyras av antimuslimska föreställningar blir väldigt tydlig när man studerar den nyligen inträffade historien om Ahmed Mohameds klocka. När allt inledningsvis pekade i den riktning media ville så rapporterades det, men när historien senare började ifrågasättas och bevis som pekade på att allt troligtvis var en bluff började dyka upp i alternativ media så har de flesta stora medier internationellt och samtliga stora medier i Sverige varit helt tysta om detta.

Text: Tobias Lindberg 2015-09-23. Uppdaterad 2015-10-18.

ahmed-mohameds-klocka-001Måndagen den 14 september tog 14-årige Ahmed Mohamed med sig något till sin skola som en lärare tyckte såg ut som en väskbomb. Händelsen som utspelade sig på MacArthur High School i Irving, Texas, ledde till att pojken arresterades för att ha tagit med sig en låtsasbomb, en “hoax bomb”, till skolan, men lade snabbt ned ärendet.

Media slog på stort och rapporterade händelsen som ett bevis för hur antimuslimskt det amerikanska samhället är. En uppfinningsrik pojke påstods ha blivit misstänkt bara för att han var muslim och hade ett nordafrikanskt utseende. Detta var också vad pojken själv sa till media, att det var för att han var muslim som han hade behandlats på detta sätt och han berättade hur han bara hade byggt en klocka som han hade tagit med till skolan för att imponera på en lärare. Detta blev inte bara en stor nyhet i USA, utan också internationellt, speciellt efter att både president Barack Obama och Facebooks grundare Mark Zuckerberg bjöd pojken för att visa sitt stöd. Onsdagen den 16 september rapporterade samtliga stora svenska medier om historien.

I de stora medierna visades bilder och filmklipp av pojken hållandes i olika kretskort, av pojken i handklovar och av olika typer av klockor. Vad de de flesta medier aldrig visade eller om de faktiskt visade det så var de undangömda långt ned i artiklarna eller någonstans filmklippen, var hur den påstådda “klockan” faktiskt hade sett ut. Av de stora svenska medierna var det bara SvD som hade med en bild av “klockan”, men den fanns längre ner i artikeln.

Att de stora medierna valde att inte visa hur denna “klocka” ser ut eller att de begravde det långt ner i artiklarna visar tydligt vad dessa mediers syfte med denna historia är, att skapa och stärka uppfattningen hos sina läsare och tittare att samhället genomsyras av antimuslimska föreställningar. Alla som har sett bilder av den påstådda “klockan” vet att den inte alls ser ut som en klocka, utan mycket mer liknar något som någon har försök att skapa för att det ska se ut som en väskbomb från en film, en liten låda som ser ut som en portfölj innehållandes elektroniska kretsar, ur vilken det stack ut sladdar när den var stängd. Hade medierna varit ärliga så hade dessa bilder lyfts fram, men då hade heller ingen kunnat övertyga de flesta om att pojken blev arresterad bara för att han var muslim, utan då hade folk förstått att han blev arresterad för att han tog med något suspekt till skolan som vid en hastig blick kunde misstas för att vara en väskbomb. Vidare hade folk förstått att det inte var något konstigt med att lärarna rapporterade detta och att polisen undersökte saken.

stod-002

Här ser ni flera länkar till stora svenska medier som rapporterar på det sätt jag har beskrivit, helt utan att visa några bilder på hur den så kallade “klockan” såg ut:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/14-aring-byggde-klocka-greps-for-misstankt-bomb/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21423903.ab

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/14-arige-ahmed-tog-med-hemmagjord-klocka-till-skolan-arresterades

Svenska Dagbladet verkar vara det enda undantaget av de stora svenska medierna, då tidningen faktiskt visade en bild på det som uppgavs ha varit en “klocka”, men som mest liknade en väskbomb. Som ni ser så finns bilden dock en bit ner i artikeln:

http://www.svd.se/obama-bjuder-in-bombgripen-14-aring-cool-klocka

Medierna rapporterade att allt berodde på pojkens muslimska bakgrund, men underlät passande att rapportera om alla de barn, både vita och färgade och tillhörande alla möjliga religioner, som sedan flera år har blivit föremål för utredningar och avstängning från både dagis och skolor i USA efter att ha ritat pistoler, låtsasskjutit med fingret, slänt fantasihandgranater, haft Nerf Guns med sig till skolan eller bitit smörgåsen till vad vissa påstår vara formen av en pistol. Allt detta låtsas media inte om, enligt dem blev han diskriminerad och det berodde på att han var muslim. Självklart är skolornas och det amerikanska samhällets överdrivna sätt att reagera i alla dessa fall oförsvarbart, men att påstå att detta bara är något som drabbar de som ser ut som araber eller är muslimer är djupt oärligt.

http://www.infowars.com/obama-invites-clock-kid-to-white-house-ignores-students-suspended-for-u-s-flag-t-shirts-nerf-guns/

http://www.infowars.com/six-year-old-child-suspended-for-making-gun-shape-with-hand/

Det dröjde dock inte länge innan historien började ifrågasättas av de alternativa medierna. Den berättelse de stora medierna hade gått ut med verkade vara en bluff. Allt mer tydde på att pojkens inte tog med sig “klockan” för att imponera på en lärare, utan att det verkliga syftet var att han skulle bli arresterad och att det skulle skapa rubriker. Det har nämligen visat sig att pojkens pappa, Mohamed El-Hassan Mohamed, är en aktivist som flera gånger tidigare varit involverad i aktioner med syftet att hänga ut sådant som han har uppfattat vara antimuslimska aktiviteter och det kan mycket väl vara så att det egentligen var pappan som hade satt ihop “klockan” så att den liknade en väskbomb så att de senare, efter att skolan hade reagerat, skulle kunna hävda att pojken hade blivit diskriminerad.

http://www.infowars.com/fake-hate-is-clock-kid-furor-all-a-big-setup/

Vidare tyder nu allt mer på att pojken eller om det kanske var hans far, inte ens hade byggt klockan själv, inte uppfunnit något, utan bara monterat den. Allt som har gjorts är att ta ur innehållet ur en klocka och lägga det i en väska, något som i ett filmklipp har bevisats ta 20 sekunder. Ändå säger pojken att det är han själv som har byggt den, han använder till och med orden att han har uppfunnit den och alla medier, president Obama och Mark Zuckerberg sprider okritiskt detta budskap vidare trots att det hade varit så enkelt för dem att kontrollera denna historia. Troligtvis förstod de, men nämnde inget för att historien passade deras egna motiv.

Här finns exempel med filmklipp och artiklar som visar att vilka färdiga produkter som använts för att montera “klockan” och hur snabbt det går att bara ta ur innehållet ur en riktig klocka och montera upp det:

http://www.infowars.com/hoax-exposed-muslim-student-ahmed-mohameds-briefcase-clock-is-1970s-digital-alarm-clock/

http://www.infowars.com/video-man-debunks-clock-kid-by-recreating-ahmeds-clock-in-20-seconds/

Nu talas det om att detta kan bli föremål för utredningar om bedrägeri, då stora summor på kort tid har samlats in och skänkts till den 14-årige Ahmed Mohamad. En av de som nämner att det kan handla om bedrägeri om pojkens föräldrar har varit delaktiga är Judge Andrew Napolitano. Vidare försäger sig pojken på ett ställe i en intervju då han avslöjar att han insåg att “klockan” kunde uppfattas som ett hot och att han därför inte låste den, utan istället stängde den med en sladd. Ändå upprepar han om och om igen i alla andra intervjuer att han blev så förvånad över hur någon kunde tro att hans “klocka” skulle kunna vara en bomb.

http://www.infowars.com/judge-clock-kid-family-could-be-charged-with-fraud-if-incident-is-proved-purposeful-hoax/

Slutligen kan ni här se ett filmklipp som visar att i princip alla amerikanska collegestudenter som får se en bild på den så kallade “klockan” säger att de tycker att den ser ut som en bomb:

 

Uppdatering 2015-10-18

Den kanadensiska gruppen TheRebel.media har uppmärksammat händelsen med Ahmed Mohameds klocka och gjort två väldigt sevärda filmklipp som jag rekommenderar alla att se.

Här är det första filmklippet från TheRebel.media om Ahmed Mohameds klocka med Ezra Levant:

Här är det andra filmklippet från TheRebel.media om Ahmed Mohameds klocka med Gavin McInnes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *