Tips och kommentarer 2015-09-02

Nu försöker även Thomas Bodström sprida myten att våldsbrotten inte ökar och uppe på det så försöker han dessutom klistra på alla som oroas över en ökande våldsbrottslighet en etikett som det står SD på. Detta är ohederligt!

http://www.expressen.se/debatt/sluta-sprid-myten-att-valdsbrotten-okar/

Detta skrev jag tidigare:

“I en bra ledare av Svenska Dagbladets Ivar Arpi belystes det faktum att många medier verkar vilja få folk att tro att det grova våldet minskar i vårt samhälle fast än sanningen är att det ökar. Dessa medier använder det faktum att färre dör till följd av det grova våldet och antyder att detta betyder att det grova våldet har minskat. Detta är dock fel, det grova våldet har ökat. Anledningen till att allt färre dör av det grova våldet beror på att sjukvården har blivit bättre på att rädda livet på de som är skadade. Det vi ska fråga oss är varför många medier vill få folk att tro att det grova våldet har minskat fast än så inte är fallet?

http://www.svd.se/fran-stenalder-till-is-tid/om/knivattacken-pa-ikea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *