Vattnet du dricker

När det gäller det vatten du dricker så är det du själv som måste ordna så att dricksvattnet i ditt eget hem är rent. Ingen annan gör det åt dig! Nästan allt vatten, både det kommunala vattnet och det vatten som finns i enskilda brunnar, innehåller stora mängder skadliga ämnen som t.ex fluorid, klor läkemedelsrester och bekämpningsmedel. Bara med en bra vattenrenare kan du bli av med det mesta av det som är skadligt i ditt dricksvatten. Ett annat sätt att göra vatten renare är att destillera det.

Text: Tobias Lindberg 2015-07-16

Foto: Guy Montag http://bit.ly/1yyxoSX

Foto: Guy Montag
http://bit.ly/1yyxoSX

Tyvärr har jag ännu inte satt mig in tillräckligt djupt i frågan vilken vattenrenare som är bäst att köpa att jag vill rekommendera någon speciell i nuläget, men vill ändå säga några saker om vattenrening och annat som har med drickande av vatten att göra. En bra vattenrenare bör förutom fluorid även ta bort det mesta av allt annat som är skadligt, som t.ex kloret som så ofta tillsätts i det kommunala vattnet och glyfosat som är den aktiva substansen i bekämpningsmedlet Roundup som nu för tiden finns i det mesta av grundvattnet.

Vattenrenarna som man kan köpa på Infowars webbshop sägs ta bort både fluorid och Ruondup, men jag har inte undersökt dessa tillräckligt för att vilja rekommendera dem än. Dessa kan dock vara bra att titta på för de som funderar på att skaffa vattenrenare.

Om någon tänkte att istället för att rena sitt eget vatten så kan man köpa mineralvatten så är det bra att veta att de flesta mineralvatten innehåller många skadliga ämnen och så blir det i längden ohållbart dyrt att bara dricka köpt vatten Ska man ändå dricka köpt vatten så bör man i vart fall inte dricka Ramlösa, då det innehåller c:a 2,7 ppm fluorid.

Jag vet flera kända och kunniga personer inom rörelsen för alternativ hälsa som dricker destillerat vatten. Som exempel kan nämnas att en av dessa, Dr. Edward Group, dricker destillerat vatten där han tillsätter en del ekologisk ofiltrerad rå äppelcidervinäger till 60 delar destillerat vatten för att tillföra mineraler till det destillerade vattnet som annars är väldigt fattigt på mineraler. Det blir 1 matsked äppelcidervinäger till 0,9 liter destillerat vatten.

Observera att man inte kan ta vilken äppelcidervinäger som helst, utan att den ska ha de egenskaper jag beskrev. Ekologisk, rå och ofiltrerad. Att äppelcidervinäger är rå innebär att den varken är upphettad eller pastöriserad.

Här skriver Dr. Edward Group om detta:

http://www.globalhealingcenter.com/…/the-benefits-of…/

Jag dricker själv inte destillerat vatten. I vart fall inte ännu. Precis som med vattenrenare så har jag inte undersökt detta tillräckligt än för att varken kunna bestämma mig själv för vilken typ av destillator vi ska ha hemma hos oss eller för att våga rekommendera andra. Helt klart är dock detta med destillerat vatten något som jag tror kan vara bra.

Den äppelcidervinäger som Dr. Edward Group och andra rekommenderar är Bragg’s Organic Raw Apple Cider Vinegar:

http://www.globalhealingcenter.com/bragg-apple-cider…

Bragg’s Organic Raw Apple Cider Vinegar är en riktigt bra produkt som eftersom den inte är pastöriserad innehåller det som på engelska brukar kallas “the mother of vinegar”, vilket är mineraler som inte har förändrats av uppvärmningen och levande goda bakterier. Tyvärr är det lite svårt och dyrt att få tag på Bragg’s Organic Raw Apple Cider Vinegar här i Sverige, men istället finns Kung Markattas ekologiska, ofiltrerade och opastöriserade äppelcidervinäger som jag tror har alla de egenskaper som Bragg’s Organic Raw Apple Cider Vinegar.

http://www.kungmarkatta.se/…/appelcidervinager…/

Trots att jag inte har börjat drick destillerat vatten ännu så dricker jag ändå för mineralernas skull ofta vatten med en matsked av Kung Markattas ekologiska, ofiltrerade råa äppelcidervinäger till 0,9 liter vatten. Vi behöver alla mer av dessa mineraler och goda bakterier även om vi inte dricker destillerat vatten.

Om nu någon fortfarande är orolig över att dricka destillerat vatten för att det skulle vara fattigt på mineraler och salter så vill jag påminna om att vi får i oss stora mängder av både mineraler och salter om vi äter en bra och näringsriktig kost. Det tillsammans med att man till exempel tillsätter lite ekologisk, rå och ofiltrerad äppelcidervinäger till en del av det vatten man dricker är fullt tillräckligt för att kroppen ska få i sig det den behöver.

4 tankar kring ”Vattnet du dricker

 1. Kersthin Israelsson

  Vårt vatten kommer från djupa kallkällor, rinner genom sand flera km! Vi är 32 hushåll om detta vatten, vi tar prover nästan varje år och det finns inte tillstymmelse till konstigheter, rent källvatten, 4° kommer ur våra kranar! Streamar vattnet och jag
  lovar, godare kolsyrat rent vatten finns inte, Loka, Ramlösa och alla de andra, kan slänga sig i väggen! Ljusår i smakerna!
  Vi har även en brunn på gården! Där är det oxå lika fint vatten, djuren dricker av det så den blir sköljd varje år! Alltså paradiset bor vi i!

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Det låter härligt, Kersthin, men testar ni verkligen även för glyfosat när ni prövar vattnets kvalité? Det är oftast ingenting som man prövar vid vanliga vattenprover.

   Svara
 2. Morgan Roslinger

  Jag själv har vattenrenare en eSpring. Den har uv ljus och kolfilter. Är klassad som Nr1 i världen som hushållsvattenrenare. Kolla in http://www.espring.com eller på sidan jag uppgav den är min frus och min sida där finns espring på svenska. Det är sjukt viktigt att vi intar rent vatten och precis det du skriver om att vi själva får ansvara för att rena vårat kranvatten.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack för tipset, Morgan, jag ska ta med eSpring när jag senare ska börja undersöka olika vattenrenare mer ingående! =) En sak som inte lät så bra var dock detta med att den lämnade kvar fluorid och att tillverkarna av eSpring räknade in fluorid bland de “gynnsamma mineralerna”. =/

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *