Min ovanlige son

Text: Tobias Lindberg 2013-11-14. Uppdaterad 2015-07-07

Foto: Sarah Horrigan http://bit.ly/1H6SSVq

Foto: Sarah Horrigan
http://bit.ly/1H6SSVq

Min son som snart är 4 år har aldrig fått något vaccin och fick ingen k-vitaminspruta vid förlossningen. Han har aldrig fått tandkräm eller andra tandvårdsprodukter med tillsatt fluor och vi har en väldigt låg koncentration naturligt fluor i vårt egna brunnsvatten. Han äter sällan spannmål och rätt lite mjölkprodukter, men däremot ofta och rikligt av mättat fett, kolesterol och salt. Vi har egna djur och får en del av de ägg och det kött vi äter från dem. Han går inte på dagis, utan är istället hemma med familjen på vår gård från vilken vi emellanåt gör små utflykter och ibland går vi till den öppna förskolan.

Detta, vårt sätt att leva, har tyvärr medfört stora problem för min son. Han är ofta sjuk och har lyckats få stelkrampsinfektion, kikhosta och mässlingen. Av mässlingsinfektionen verkar han dessutom ha fått bestående men. Han har stora problem med karies och har redan fått laga flera hål. Den senaste tiden har läkarna börjat klagat över min sons blodtryck och blodfettsvärden och de har hela tiden påpekat att den dvärgväxtproblematik han lider av troligtvis beror på att han inte äter tillräckligt mycket spannmål och mjölkprodukter. Slutligen så har de sociala myndigheterna uppmärksammat att han är aningen underbegåvad och har svårt att interagera med andra barn och detta menar de beror på att han har fått för lite stimulans och har haft för få kontakter med andra barn eftersom han inte går på dagis.

Nej förresten, så var det ju inte! Det där var ju bara vad statspropagandan vill få oss att tro att det kommer att hända om man lever lite annorlunda som vi gör. Ja, hur är det då i verkligheten för min son? Jo, i verkligheten är han i de flesta avseenden precis precis lika pigg, glad, sprudlande, kreativ, kariesfri och social som de flesta andra barn som snart ska fylla fyra år. Ska något nämnas som kanske är lite utöver det vanliga så är det nog att han i princip aldrig är sjuk och att han verkar väldigt sund och stark.

Även om det inte går att dra några säkra vetenskapliga slutsatser av detta enda exempel så tycker jag ändå att det är en anekdot som är värd att föra vidare så att den kan knytas till de otaliga andra liknande historier som dagligen berättas och som tillsammans skapar en insikt hos människor att det finns andra och bättre sätt att göra saker på, andra sätt att leva, än vad de felaktiga råd och den skrämselpropaganda som etablissemanget så ofta förmedlar vill få oss att göra.

———————-

Tillägg 2015-07-07

För att missförstånden ska bli färre har jag skrivit detta tillägg, som alltså inte hör till texten “Min ovanlige son”, där jag förklarar lite mer ingående hur vi lever och där jag länkar till andra texter jag har skrivit som har med detta att göra. Självfallet finns det annat man kan göra och andra sätt att leva som också är bättre än det etablissemanget förespråkar, men detta är det vi har valt och som vi anser är bäst.

I vår familj äter vi en blandning av LCHF och paleolitisk kost (stenålderskost), vilket innebär att vi vi sällan äter spannmål, baljväxter och andra frön och inte så stora mängder mjölkprodukter. Däremot äter vi mycket animaliskt mättat fett och kolesterol. Paleolitisk kost innebär att man äter all mat, utom det som kommer från frön eller från mjölk eftersom den maten innehåller antinutrienter. Alltså inget spannmål, inga baljväxter, inget ris, inget majs, ingen soja, inget socker och inga mjölkprodukter. Smör och ghee går dock bra att äta även fast det i teknisk mening är mjölkprodukter eftersom nästan alla antinutrienter försvinner i tillverkningsprocessen. Att äta paleolitiskt innebär att man främst äter stora mängder grönsaker tillsammans med mycket animaliskt fett och en del kött, fisk och skaldjur. Vidare ska maten alltid vara så naturlig och oprocessad som möjligt. Viktigt att veta är att det inte finns någonting i mat från frön eller mjölkprodukter som vi måste äta för hälsans skull som inte går att få i sig från andra bättre alternativ. Detta med att man inte ska spannmål, socker och processad mat har den paleolitiska kosten gemensamt med LCHF. Emellanåt fuskar vi och äter då sådant som inte är LCHF eller paleolitiskt, men vi försöker att inte fuska allt för ofta. Råvarorna vår familj använder är antingen KRAV-märkta varor som vi har köpt i affär, livsmedel som vi köper direkt från lokala ekologiska gårdar eller ekologisk mat som vi har odlat eller fött upp själva på vår gård. Saltet vi äter är naturligt havs- eller Himalayasalt med mycket mineraler och om det går med tillsatt jod, aldrig vanligt processat salt. Vi ser till att äta mycket fet fisk och äter regelbundet smörolja från riktiga gräsbeteskor, fiskleverolja från torsk och rockor samt tar tillskott av jod, C-vitamin och D-vitamin. Tandkrämen vi använder är antingen köpt fluorfri tandkräm eller så gör vi egen av ekologisk kallpressad kokosolja, bikarbonat, kanelolja och andra eteriska oljor. Ofta sköljer vi munnen med kolloidalt silver som vi sedan sväljer. Vår son fick amma tills han var drygt 3 år gammal och min fru som har haft samtliga barnsjukdomar har därmed överfört immunitet till honom under småbarnsåren precis på det sätt som evolutionen har utvecklat det till att fungera.

Mer att läsa:

Kött är bra för hälsan
http://www.informationskriget.se/2015/03/24/kott-ar-bra-for-halsan/

___________________________________________________________________________________________________
Det är läsarnas donationer som det möjligt att driva och utveckla Informationskriget.se. Tanken är att mängden inlägg ska öka och att på sikt även en del filmklipp med liknade inriktning som dagens texter ska börja produceras. Den som vill stödja denna utveckling får gärna gå in på Informationskriget.se och donera valfri summa med hjälp av “Donera-knappen” som finns uppe till höger på sidan. Om Informationskriget.se ska kunna verka långsiktigt är det avgörande att de som som redan har bidragit återkommer med upprepade månatliga eller årliga donationer.
___________________________________________________________________________________________________

3 tankar kring ”Min ovanlige son

 1. Niklas

  Jag undrar lite över vad för märke det är på fiskleveroljan ni äter? Jag själv och min familj använder oss av green pasture oljan med smörolja och torskleverolja i, men det har varit lite blåsväder om den nu på senare tid om att den kan vara härsken bland annat. Har hittat ett annat märke som heter rosita real food cod liver oil som jag funderar på att testa nu istället, men dock har dem ingen produkt med smörolja i.

  Sen undrar jag om du även ger jod till din son? Och även om du kan rekommendera något bra märke? Jag tar just nu från global healing center, men har inte vågar ge det till min dotter som är 14 månader.

  Tack för en intressant sida!

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Vi använder också Green Pasture och har då tre olika produkter från dem. Butter Oil, Cod Liver Oil och Skate Liver Oil.

   Jag har inte hört något om det du berättar om, att deras produkter skulle vara härskna ibland. Det vi har använt själva har i alla fall varit bra hittills.

   Berätta gärna vad du tycker om den nya som du ska testa, den där Rosita Real Food Cod Liver Oil.

   Jo, alla våra barn får jod. Vi använder samma som ni gör, fast den från Infowars. Vad jag vet är Infowars och Global Healing Centers Nascent Iodine exakt samma, bara med olika etiketter eftersom det är Dr. Edward Group som gör båda i sina anläggningar. Vår som är snart 4 år och jag ger honom en mindre dos än mina två äldre barn. Man ska vara försiktig när barn är små och verkligen ta reda på fakta och tänka igenom vad som kan vara en bra dos vid olika åldrar. Själv började jag inte ge min son Nascent Iodine för än han var 2 år gammal.

   Vi har också Lugol’s Iodine, men den har vi ännu inte börjat ge till barnen.

   Tack själv för bra kommentarer! Och berätta som sagt gärna om den nya torskleveroljan du tänker pröva. =)

   Svara
   1. Niklas

    Okej härligt! Ja jag gillar deras produkterna med, så hade varit fruktansvärt tråkigt om det visar sig att denna fakta stämmer. Här har du lite information om det jag pratade om:

    http://www.cheeseslave.com/fermented-cod-liver-oil-scandal-video-interview-with-dr-ron-schmid/

    http://www.westonaprice.org/uncategorized/questions-and-answers-about-fermented-cod-liver-oil-fclo/

    http://blog.cholesterol-and-health.com/2015/08/weighing-in-on-fermented-cod-liver-oil.html

    Yes det kan jag återkomma med, får se när man beställer hem en flaska =)!

    Jag såg en intervju med Dr Group där han sa att en mamma ringt jätterädd då hennes son tagit en hel flaska jod , tydligen hade inget hänt med pojken, hehe. Men det är ju det dagliga tillskotten under lång tid som kanske kan ha bieffekter. Jag vill väldigt gärna kunna förlita mig på att man får i sig allt genom en bra kost, men det känns sjukt svårt på barn då dem inte kan äta så stora mängder (det är ju även svårt för oss vuxna o få i oss allt vi behöver genom bara mat).

    Tillskott som torskleveroljan/smöroljan känns mer okej att ge för den är mer som ett livsmedel.

    Du har förresten inte koll på vart man kan köpa opastöriserat smör? Ovikens ost är de ända företaget jag vet om. Men verkar svårt att kunna få det skickat till sig.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *