Stor andel av feminister är egentligen auktoritärer

Text: Tobias Lindberg 2015-06-12

Angående diskussionen om feminism så är den springande punkten i det hela att bland alla som kallar sig feminister så finns det en väldigt stor andel som mer än något annat egentligen är auktoritärer. Det är detta som gör feminismen så skrämmande för så många och är anledningen till att så få vill kalla sig feminister.

stod-001

Nedanstående text av Marika Formgren tar egentligen upp det allra väsentligaste i denna diskussion på ett alldeles briljant sätt. Här förklaras tydligt vad som är problemet, att feminismen har tagits över av det som Marika Formgren och andra kallar för “likhetsfeminism”, där den ursprungliga rättfärdiga feministiska kampen för lika rättigheter och skyldigheter har ersatts av det galna målet att få kvinnor och män att bli exakt lika varandra.

http://www.barometern.se/ledare/feminister-med-mannen-som-norm/

Jag rekommenderar verkligen alla att läsa Marika Formgrens text!

Skulle det som istället kallas “särartsfeminismen” ha varit den dominerande formen av feminism, så skulle knappt någon ha varit emot feminism och då skulle också många fler än idag vilja kalla sig för feminister.

2 tankar kring ”Stor andel av feminister är egentligen auktoritärer

 1. Kerstin Lundgren

  Feminism är detsamma som att mena att kvinnor och män är lika mycket värda, vad gäller löner och jämlikhet i samhället. Inget annat. Men många är rädda för ordet… Tror att det skulle varit bättre att det vore ett annat ord – hade inte väckt så mycket rädsla hos män.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Kerstin: Det är inte ordet det handlar om vilket du tydligt ser om du läser detta blogginlägg som du kommenterar och de text av Marika Formgren som jag länkar till i texten.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *