Är hälsokostbranschen verkligen lika girig som läkemedelsindustrin?

Man hör ibland de som är positiva till vacciner, mediciner, läkemedelsindustrin, bekämpningsmedelsanvändning och dylikt påstå att personer som förespråkar alternativa behandlingsmetoder och/eller hälsosamt leverne på samma sätt som storföretagen bara är ute efter att tjäna pengar på sin verksamhet. Dessa personer brukar ofta framföra det som att alla måste tjäna pengar på något sätt och att man därför bör ta reda på vem som egentligen bekostar Suzanne Humphries föreläsningsturnéer eller fundera över varför det dyker upp så många hälsokostaffärer överallt.

Ja, visst måste alla tjäna pengar på något sätt, men att som dessa människor antyder, att Suzanne Humphries och hälsokostaffärer skulle vara likadana, lika dåliga och giriga, som läkemedelsindustrin och de stater med sin sjukvårdsapparat som stödjer dem är bara larvigt.

Jämför små företag av vilken sort som helst. Om de har en bra produkt eller tjänst så vill folk göra affärer med dem. Det är ingenting fel med det, utan tvärtom något bra. Alla mänskliga samhällen är uppbyggda runt sunt småföretagande och frodas om detta sköts på rätt sätt. Storföretagen däremot är ofta så stora och mäktiga att de börjar manipulera marknaderna på alla sätt som går och det är något som är dåligt. Så länge man säljer genom att ha en bra produkt är allt bra, men när man använder sin makt för att manipulera marknaden så går man över en gräns.

När det kommer till läkemedelsindustrin så påverkar de – även styr i viss utsträckning – medierna, medicinutbildningarna, myndigheterna och politikerna. Läkemedelsindustrins motsatser, personer som Suzanne Humphries och hälsokostbranschen, är inte i närheten av att ha ett sådant inflytande.

1 tanke kring ”Är hälsokostbranschen verkligen lika girig som läkemedelsindustrin?

  1. Pingback: Tobias Lindberg: Är hälsokostbranschen verkligen lika girig som läkemedelsindustrin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *