Vaccindebatt på SVT

Text: Tobias Lindberg 2015-04-09

vaccin-svt-debatt-001Linda Karlström och Ann-Charlotte Stewart gjorde en väldigt bra insats i kvällens Debatt på SVT som bl.a. handlade om vaccin. Programmet går att se på SVT.se genom nedanstående länk fram till den 27 juni och själva debatten om vaccin börjar 12:50 minuter in i programmet:

http://www.svtplay.se/video/2816631

Delen om vaccin finns även att se på YouTube uppdelat på nedanstående två filmklipp.

Trots provaccin-sidans tunga titlar och SVT:s fula knep att låta vaccinförespråkaren och VoF:aren Sofia Malm ikläda sig rollen som “den vanlige orolige mamman” så tycker jag att Linda och Ann-Charlotte tog hem segern.

Att denne Sofia Malm sedan påstod att hon tidigare hade varit osäker på detta med vaccin men sedan insåg hur det verkligen var är rent påhitt för att det skulle låta sympatiskt. Senast idag utmärkte hon sig på SVT Debatts Facebooksida där hon betedde sig som sämsta sortens skeptiker, som en typisk VoF:are, genom att enbart ägna sig åt att förolämpade de som var kritiska till vacciner för att skapa bråk istället för dialog.

Linda Karlströms påpekande om att barnet som dog i Tyskland var hjärtsjukt och vaccinerat mot mässlingen undveks helt av Socialstyrelsens företrädare Anders Tegnell.

Att 108 stycken har dött av MPR-vaccin i USA den senaste 10-årsperioden medan ingen har dött av mässlingen nämndes av Linda. Fullträff!

Att idén om vaccininducerad flockimmunitet är en obevisad teori och att personer vaccinerade med levande försvagade virus som i MPR-vaccinet kan smitta flera veckor efter vaccineringen fick de två Debatt-deltagarna som skulle få vaccinkritiker att verka osolidariska att bli svarslösa. Ännu en fullträff av Linda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *