Vaccin- och fluorbranscherna mäktiga nog att forma sin egen verklighet

Ett tydligt tecken på hur mäktiga vaccin- respektive tandvårdsbranscherna har blivit är när de utan synbara protester klarar av att etablerar ett paradigm där forskning med vaccin- respektive fluorfria kontrollgrupper anses vara oetiskt och att sådan forskning därmed inte längre genomförs.

Text: Tobias Lindberg 2015-03-27

vaccine-fluoride-dollars-001När en bransch har blivit tillräckligt mäktig och dominerande så ser den oftast till att det antingen anses oetiskt, att det blir olagligt eller att man inte kan teckna försäkringar om man inte använder deras produkter eller tjänster. Sådant kan exemplifieras med att man nu för tiden t.ex anses ha brutit mot försäkringsvillkoren om man i Sverige att har gjort vissa elarbeten i sitt eget hem eller att det är olagligt att spränga sten på sin egen mark, sådant som tidigare gjordes själv av de flesta utan att det ledde till ett förverkande av försäkringen eller att det var olagligt. Genom att ordna det på detta sätt så försäkrar det dessa branscher sig själva och sina samarbetspartners en ordentlig tillgång på kunder och stora intäkter.

Det finns mängder av andra sådana exempel på hur en bransch genom långsiktig påverkan på politiker och tjänstemän jämnar den framtida terrängen för att gynna sig själva. Jag ska bara nämna ett exempel till, men det finns många fler.

Än så länge är det fortfarande tillåtet att köra upp privat då man ska ta körkort, men det är mycket svårare att lyckas idag än var det var för bara 20 år sedan. Körskolebranschen hävdar att det beror på att kvalitetskraven har ökat, men sanningen är att det enda som har hänt är att det har blivit svårare för de som inte har anlitat deras tjänster att klara teoriprov och uppkörning, det har inte blivit en faktisk förbättring av körförmågan hos de som tar körkort idag. Inom en inte allt för avlägsen framtid kommer det i praktiken vara helt omöjligt att ta körkort privat, kanske är vi redan där idag, och ytterligare lite senare kommer det till slut att bli helt förbjudet att köra upp privat.

Så fungerar det! De mäktiga formar samhällsreglerna och jämnar spelplanen så att det gynnar dem själva.

När det kommer till vården så föreligger det många liknande förhållanden. Två sådana gäller vacciner och fluorprodukter, där det har kommit till ett läge där det till och med anses oetiskt att göra forskning där vacciner eller fluorinnehållande tandvårdsprodukter testas mot ovaccinerade respektive fluorfria kontrollgrupper. Båda branscherna hävdar att det är oetiskt att förvägra människor dessa produkter och därmed har de effektivt lyckats med konststycket att aldrig behöva riskera att få sina produkter jämförda med vad som i de flesta andra fall räknas som riktiga kontrollgrupper, alltså människor som får verklig placebo. Att jämföra sina försöksgrupper som prövar nya vacciner eller nya tandvårdsprodukter med kontrollgrupper som också är vaccinerade eller som också använder fluorprodukter är inte riktig forskning hur mycket etablissemanget än försöker påstå det, utan det är låtsasforskning. Att de kan hålla på som de gör är ett tydligt tecken på att dessa branscher har fått alldeles för mycket makt och om vi inte passar oss, om vi inte kämpar emot denna utveckling, så kan det komma en dag när både vaccinering och fluorprodukter är obligatoriska.

————————————-

Här kan ni se ett tydligt exempel när det kommer till tandvårdsbranschens inflytande och hur de demoniserar forskning som görs där fluorfria kontrollgrupper används med argumentet att forskningen redan är avgjord i frågan:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20529116.ab

http://archive.is/96g53

Här förklarar jag i en annan text jag har skrivit om hur SBU på ett liknande sätt resonerar att det vore oetiskt att undanhålla kontrollgrupperna vaccinernas fördelar:

http://www.informationskriget.se/2014/11/06/lakemedelsverket-bekraftar-vad-vaccinkritiker-alltid-har-sagt/

1 tanke kring ”Vaccin- och fluorbranscherna mäktiga nog att forma sin egen verklighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *