Börja använda Diaspora

Text: Tobias Lindberg 2015-01-31

Ett tips till alla är att även börja testa Diaspora, ett socialt nätverk som jag anser tillsammans med Seen.is vara ett bra alternativ till Facebook.

Här ser ni att Diaspora har ett utseende som Facebook-användare är vana med.

Här ser ni att Diaspora har ett utseende som Facebook-användare är vana med.

Jag tycker att Diaspora fungerar bättre än Seen.is rent tekniskt och är snyggare. Det är snabbare och man känner sig lite mer hemma eftersom det i funktioner och design är mer snarlikt Facebook. Vidare så har Diaspora precis som Seen.is uttryckligen förkunnat att de inte samlar och använder användarnas information, vilket är det allra viktigaste. En fördel med Diaspora jämfört med Seen.is är att det är decentraliserat och bygger på öppen källkod. Den enda nackdelen med Diaspora som jag kan se i nuläget är att det inte finns så många användare som jag känner igen från Facebook där i nuläget, men om bara några av er som läser detta även ni öppnar Diaspora-konton så ska nog detta snabbt bli bättre. Jag själv kör i nuläget på både Seen.is och Diaspora så länge tills det har börjat utkristallisera sig vilket som blir det bästa alternativet till Facebook i framtiden.

Den som tänker testa Diaspora rekommenderar jag att öppna sitt konto på Natural News server som finns här: https://share.naturalnews.com/. Den fungerar bra och är belägen i Tyskland, vilket är förhållandevis nära geografiskt sett och fungerar sålunda rätt bra vad gäller hastigheten i förbindelsen. Det finns dock många bra Diaspora-servrar, även svenska, som fungerar precis lika bra.

Startar ni upp ett Diaspora-konto så vill jag gärna att ni lägger till mig som en kontakt och då hittar ni mig här: [email protected]

2 tankar kring ”Börja använda Diaspora

 1. Stefan Einarsson

  Tobias: Du inser att om en skeptiker som jag skulle starta ett konto på en server tillhörandes Natural News, så skulle det vara ungefär som när en vampyr blir överöst med heligt vatten; massa frätande hud och oheliga skrik. =)

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Jo, det är sant. =) Som tur är finns det ju fler servrar som inte har något med Natural News att göra.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *