Måste man vara påläst för att avstå vaccin för sig själv eller sina barn?

Människor som inte vill vaccinera sig själva eller sina barn blir idag ofta ifrågasatta av sin omgivning och sjukvården. Måste man vara påläst för att avstå vaccin?

Text: Tobias Lindberg 2014-12-16

Foto: Alex Proimos http://bit.ly/1wCTbFX

Foto: Alex Proimos http://bit.ly/1wCTbFX

Idag är det ofta så att människor som inte vill vaccinera sig själva eller sina barn ofta ifrågasätts för detta, oftast av människor i sin omgivning men ibland också av de som arbetar inom vården. Det kan ställas krav på att man ska motivera varför man inte vill vaccinera och antydas att man måste veta vad man talar om för att ha rätt att gå emot vad sjukvården rekommenderar.

Frågan är då, gör dessa människor rätt som ifrågasätter de som inte vill vaccinera sig? Måste man vara påläst för att ha rätt att avstå vaccin för sig själv eller sina barn?

Nej, självklart måste man inte det, vården accepterar om någon bara vill avstå. Inga som helst kunskaper eller motivering krävs. I vart fall ska det vara på det sättet. I verkligheten så är det dock en och annan som jobbar inom vården som tvärt emot de anvisningar de har att följa nästan kräver motivering av de som väljer att avstå vaccin.

Att det har blivit på det sättet beror nog på att de flesta som arbetar inom vården, liksom de flesta andra människor i vårt samhälle, har börjat se vaccinering som normalt. De är övertygade om att vaccinering är det bästa och anser helt enkelt att om man ska gå emot vad som är normalt och vad auktoriteterna säger är bäst så ska man allt ha väldigt bra på fötterna.

stod-donera-swish-013

Det är såklart alltid bra att veta vad man gör, det skadar aldrig, men ska det verkligen för den skull kunna krävas av en att man är fullt påläst på allt bara för att man inte vill vaccinera. Nej, självklart ska det inte kunna krävas. Faktum är att det som är onaturligt är att vaccinera. Bara för att något är normalt så är det inte naturligt. Det naturliga är att inte vaccinera. Vi människor är “skapade” för att klara oss utan vacciner och om vi bara undviker de gifter och de brister som vårt moderna samhälle och liv utsätter oss för så ger det oss de störst chanser till ett bra liv. Att få i sig en ännu större mängd gifter och kroppsfrämmande ämnen utöver det du redan utsätts för genom att bara leva är inte något som hjälper, utan är snarare något som stjälper. Kontentan av detta är att det inte borde behöva läsas en endaste rad för att ta beslutet att inte vaccinera.

Att vaccinera är som sagt onaturligt. Att spruta in skadliga kemikalier samt kroppsfrämmande och bioaktiva cellrester förbi kroppens naturliga skyddsbarriärer är samma sak som att ta en medicin och innan man tar en medicin så borde man som minst vara så pass påläst att man veta vad det är som sprutas in och förstå hur det påverkar ens hälsa.

Det är också just för att det är på det sättet, att det naturliga är att inte ta mediciner, som det är ordnat så inom vården, att det krävs ett godkännande innan vården får ge medicin eller vård. Ett barns båda föräldrar måste till exempel godkänna medicin, vaccin eller vård innan vården får ge det och är en av föräldrarna för vaccin och en emot så gäller det som den förälder som är emot säger.

Det verkliga problemet är inte att det finns människor som avstår vaccin trots att de inte är fullt pålästa, utan det är att det finns så otroligt många som vaccinerar sig utan att egentligen veta tillräckligt om vad det är de sprutar in i kroppen på sig själva och sina barn och vad det gör med deras hälsa. Sanningen är att det oftast är så att det är de som vaccinerar som bara gör det för att en auktoritet säger det utan att själva vara påläst, medan de som avstår från att vaccinera gör det just för att de är så pålästa att de har förstått hur skadligt det är med vacciner. Det borde således vara så att om det är någon som ska ifrågasätta så är det vi som inte vaccinerar som borde ifrågasätter alla som vaccinerar om de verkligen vet vad de gör, inte tvärt om.

6 tankar kring ”Måste man vara påläst för att avstå vaccin för sig själv eller sina barn?

 1. Johan

  Är det riskfritt att avbryta vaccinationer? Båda mina barn, tre och snart sex, har fått de doser man ska ha fått vid respektive ålder. Jag vill avbryta detta och jobbar på att övertala min fru.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Ja, det finns ingenting som gör att det skulle vara farligt att avbryta vaccinerna mitt i barnvaccinationsprogrammet. Man slutar bara helt enkelt. Visst hade det varit bäst att aldrig ha givit sina barn något vaccin från början, men det näst bästa är att sluta så fort man har insett hur farliga vacciner är.

   I min familj var vi i nästan samma situation, fast med skillnaden att både jag och min fru tyckte lika varför ingen behövde övertalas. Vårt äldsta barn var sju år och vårt yngsta tre år när vi kom fram till att vi skulle sluta att vaccinera dem. Vi bara avbröt. Det enda vi ångrar idag är att vi över huvud taget började vaccinera dem. Efter det fick vi ytterligare ett barn som nu är helt ovaccinerat.

   Svara
 2. Alfhild Renbro

  “Att vaccinera är som sagt onaturligt. Att spruta in skadliga kemikalier samt kroppsfrämmande och bioaktiva cellrester förbi kroppens naturliga skyddsbarriärer är samma sak som att ta en medicin och innan man tar en medicin så borde man som minst vara så pass påläst att man veta vad det är som sprutas in och förstå hur det påverkar ens hälsa.”
  Därför bör inte bevisbördan ligga på patienten, då det är sjukvården som skall ha bevisbördan om vacciners skadlighet respektive oskadlighet.
  Mycket bra text som ger en naturlig hållning till vaccinfrågan.
  själv är jag inte rädd för barnsjukdomarna, men däremot för de alltmera misstänkta biverkningarna, som kan ge livslånga, plågsamma och handikappande sjukdomstillstånd, som världen aldrig tidigare har skådat.
  Läkemedelsverkets genomgång av skador och biverkningar 2015 är en pålitlig källa och ger skrämmande upplysningar som alla borde läsa innan vaccinering.
  http://2op.se/2016/04/09/2015-ars-livshotande-vaccinskador-fran-lakemedelsverket/
  Sedan tillkommer alla icke inrapporterade skador också.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *