Två miljarder döda inte tillräckligt enligt forskare

Text: Tobias Lindberg 2014-11-18

georgia_guidestones_depopulation-640pxl-002I en viktig artikel på Natural News skriver J.D. Heyes upprört om hur det idag finns “extremt vänstervridna akademiker, som ser ekologism som en religion och som på ren tro ansluter sig till uppfattningen att jorden håller på att förstöras av människans skadegörelse, som länge har beaktat och diskuterat hur de bäst kan uppnå “populationskontroll” och till och med populationsreduktion“.

Anledningen för upprördheten är den för normala människor skrämmande rapporten Human population reduction is not a quick fix for environmental problems där de båda forskarna Corey J. A. Bradshaw och Barry W. Brook från The Environment Institute and School of Earth and Environmental Sciences på The University of Adelaide i Adelaide i Australien, kallt förklarar att det inte räcker med en förlust av två miljarder människor, antingen genom en globalt påförd reproduktionsbegränsande ett-barn-politik eller genom någon form av katastrofal händelse som orsakar massdöd, för att jorden enligt dem ska kunna räddas. Deras chockerade slutsats är att det behövs någon slags händelse som orsakar en ännu mer dramatisk befolkningsminskning än så.

global-depopulation-003Allt detta presenterar de båda forskarna dessutom som fakta utan att presentera några bevis för att att allt verkligen kommer att gå åt skogen om befolkningsutvecklingen fortsätter naturligt från dagens situation. Detta som de säger stämmer dock inte. Befolkningen kommer nämligen enligt all seriös forskning att öka till ungefär 9,5 miljarder människor runt år 2065 för att därefter börjar minska kraftigt. Detta utan några händelser som dramatiskt inverkar på befolkningstillväxten. Vidare finns det inga hållbara bevis för att allt kommer att gå åt skogen med den befolkningsutveckling som ligger framför oss. I alla tider har malthusianer predikat om att människan kommer att orsaka sin egen undergång, men än så länge har de alltid bevisats ha fel. I verkligheten har de malthusiska argumenten alltid använts av samvetslösa människor för att skrämma allmänheten till lydnad. Till exempel finns det inga hållbara bevis för att ökad koncentration koldioxid i atmosfären kommer att leda till klimatkatastrof.

global-depopulation-posterÄr det någon som känner sig trygg med att det flesta inom världstoppen av politik, forskning och företagande utgörs av människor med en liknande syn på tingens tillstånd som dessa båda, människor som grundar sin livsåskådning på dogmer snarare än fakta och som i alla väsentliga hänseenden beter sig som fundamentalister? Mig gör det i alla fall livrädd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *