Flera officerare från den USA-ledda koalitionen tillfångatogs av syriska styrkor i östra Aleppo

Rapporter berättar att minst 14 officerare från den USA-ledda koalitionen i förrgår tillfångatogs av syriska specialstyrkor efter att de hittats i en bunker i östra Aleppo. Bland de tillfångatagna officerarna fanns personer från bland annat USA, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Israel och Turkiet.

Text: Tobias Lindberg 2016-12-18

syrien-assad-arme-010

Två rapporter från i fredags (16 december) berättar om att syriska specialstyrkor under återtagandet av östra Aleppo lyckades tillfångata flera höga officerare tillhörande de USA-ledda koalitionsstyrkorna. Tillfångatagandet gjordes efter att ett tips mottagits om att det fanns ett högkvarter i en bunker i området.

stod-donera-swish-012

För 14 av de tillfångatagna uppgavs deras namn och bland dessa fanns personer från USA, Israel, Turkiet, Qatar, Saudiarabien, Marocko och Jordanien. Bland de vars namn inte nämndes fanns även personer från Frankrike, Storbritannien och Tyskland.

En del spekulerar nu om den senaste tidens krav från USA:s utrikesdepartement och från en del västerländska FN-tjänstemän om att ett omedelbart vapenstillestånd skulle utlysas, krav som blev allt mer  kan ha berott på att de var rädda för att det skulle avslöjas att de hade personal i området som samarbetade med de som strider mot den syriska regeringen.

Referenser

http://www.globalresearch.ca/breaking-at-least-14-us-coalition-military-officers-captured-by-syrian-forces-in-east-aleppo-bunker/5563177

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *