Förklaringen till bråken på Värnhemsskolan finns i bilden

De som kontrollerar mainstreammedierna brottas ofta med problemet att de måste rapportera om det som sker, men att de samtidigt egentligen inte vill avslöja vad de verkliga orsakerna till det inträffade är. Ett tydligt exempel på detta är fredagens SVT-artikel om storbråket på Värnhemsskolan i Malmö. Resultatet blir nyhetsrapportering som ytligt berättar vad som har skett, men som inte erbjuder merparten av nyhetsmottagarna några verkliga förklaringar. För den uppmärksamme finns det i nyheter som denna ändå oftast ledtrådar som säger mer än vad de som styr egentligen avsåg och denna gång gömde sig en sådan ledtråd i en av artikelns bilder.

Text: Tobias Lindberg 2016-11-23

forklaringen-till-braken-pa-varnhemsskolan-010

I fredags kunde man läsa på SVT om hur ett storbråk mellan två grupperingar på Värnhemsskolan i Malmö slutade med en elev på sjukhuset och att hela gymnasieskolan fick stänga ned för dagen. Många svenskar förstår vilka det är som bråkar bara av att höra ord som “storbråk”, “Malmö” och “grupperingar”, men en allt för stor andel av vårt folk lever fortfarande i ovisshet. En del av de som inte ser vad som pågår gör inte det på grund av att våra mainstreammedier förvränger vad som sker, men de flesta för att de själva inte vill se, trots att svaren oftast faktiskt finns där, rakt framför dem.

stod-donera-swish-012

I artikeln på SVT nämndes såklart ingenting i texten om vad som orsakar problemen på Värnhemsskolan, men som det så ofta gör finns ändå ledtrådar och svar för den uppmärksamme.

De enda två eleverna som med sitt namn och bild uttalade sig i artikeln var arabiska och om man noga tittar på artikelns bilder, som typiskt nog inte gick att förstora, så ser man att samtliga eller nästan alla elever man ser verkar vara från Mellanöstern eller Afrika.

För den som zoomar in i SVT-artikelns bilder manuellt blir detta ännu tydligare. Ingen eller nästan ingen av de civilpersoner man ser på bilderna verkar vara etniskt svensk.

Detta går att se på bilden här ovanför i detta blogginlägg, vilket är en bild från artikeln i SVT, men där man till skillnad mot bilden i SVT-artikeln kan klicka på bilden och förstora den så att det man ser blir riktigt tydligt.

Att bilder som den i detta blogginlägg, där man kunde se hur Värnhemsskolans elevunderlag ser ut, ändå får finnas med i mainstreammediernas rapportering är lite motsägelsefullt. De skulle faktiskt inte behövt ha den med, men det har ändå sina förklaringar.

Mainstreammedierna måste rapportera om vad som sker utan att förvränga och ljuga allt för uppenbart. Om de inte gjorde det skulle de flesta söka andra mediekällor och då skulle de förlora både inkomster och möjligheten att påverka folket. Vidare måste de av samma anledning skriva och visa tillräckligt intressanta texter och bilder. Att göra det och samtidigt inte avslöja allt för mycket är en svår balansgång. Ingen klarar det utan att göra misstag. På detta kommer sedan att det inom mainstreammedierna finns en hel del individuella journalister och fotografer som inte alltid gillar att sanningen förvrängs hur mycket som helst och som därför försöker att visa så mycket som möjligt, utan att göra det så tydligt att de får sparken.

Avslutningsvis kan helt säkert sägas, att om det bara hade varit eller nästan bara varit etniska svenskar på Värnhemsskolan så hade bråk som de vi nu har fått läsa om inte brutit ut.

Se nu till att sprida detta till de av era bekanta som fortfarande sover!

Referenser

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/storbrak-pa-varnhemsskolan-i-malmo

http://archive.is/VCQEj

http://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1479471085/svts/article11154289.svt/alternates/extralarge/varnhem3-jpg

http://archive.is/qBXUL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *