Maskerad person överfaller kvinnor i Umeå

Under natten mot söndagen utsattes en ung kvinna för ett våldtäktsförsök på Ålidhem av en maskerad gärningsman. Detta är andra gången på bara två veckor som en maskerad gärningsman har angripit kvinnor i samma område på ett likartat sätt.

Text: Tobias Lindberg 2016-10-30

alidhem-001

Överfallet som skedde kl. 02:30 vid cykelbron som går över Studentvägen i höjd med Pedagoggränd påbörjades genom att kvinnan som är i 20-årsåldern blev nedslagen av en person som kom cyklande bakifrån. På något sätt lyckades sedan kvinnan avbryta överfallet och springa från platsen.

stod-donera-swish-012

Gärningsmannen har beskrivits som mörkhårig med en sjal på huvudet och någon slags maskering för ansiktet.

Två veckor tidigare, bara 2–300 meter från platsen för det senaste våldtäktsförsöket, skedde ett liknande överfall där en maskerad person kl. 03:30 natten mellan fredag och lördag överföll en 23-årig kvinna. När kvinnan lyckades påkalla andras uppmärksamhet avbröts attacken och gärningsmannen som även denna gång var maskerad med någon slags sjal eller halsduk som dolde ansiktet försvann från platsen på en cykel.

alidhem-003

Polisen har rubricerat båda överfallen som försök till våldtäkt, men har ännu ingen misstänkt.

Intressant är att när man zoomar in på platsen för det senaste överfallet så ser man på Google Maps att Islamiska Föreningen i Västerbotten råkar ligga bara c:a 100 meter från platsen för det senaste våldtäktsförsöket och c:a 200 meter från det förra.

Referenser

http://www.vk.se/1848299/valdtaktsforsok-i-natt-kvinna-overfolls

http://www.vk.se/1836707/valdtaktsforsok-i-umea-overfolls-av-maskerad-man

https://www.google.se/maps/@63.8132706,20.3073387,267m/data=!3m1!1e3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *