Syrisk man nu häktad för våldtäkt på parkering i Skövde

Den syriska mannen som misstänks för att ha våldtagit en kvinna på en parkeringsplats på Havstenavägen i Skövde häktades igår på förmiddagen av Skaraborgs tingsrätt eftersom han på sannolika skäl är misstänkts ha begått våldtäkten.

Text: Tobias Lindberg 2016-09-14

valdtakt-007-fb-anpassad-oskarpDen misstänkta våldtäkten skedde natten mellan fredag och lördag på en parkeringsplats på Havstenavägen som bara ligger ett par hundra meter väster om köpcentret Elins Esplanad i Skövde.

Här är protokollet från häktesförhandlingen som hölls på förmiddagen på tisdagen och i den framgår det bland annat att den misstänkte är syrisk medborgare:

https://minfil.org/pdD2o7b0bf/Skaraborgs_TR_B_3098-16_Beslut_under_r_tteg_ng_2016-09-13.pdf

stod-donera-swish-012Den syriske mannen förnekar gärningen, men om han längre fram döms skyldig till brottet så är minimistraffet två års fängelse och att han häktas är en liten indikering på att bevisen mot mannen är rätt så starka.

Enligt Skaraborgs Allehanda skulle mannen och kvinnan ha varit på samma fest och därmed troligtvis inte helt obekanta med varandra.

http://sla.se/skovde/2016/09/13/man-haktad-for-valdtakt

I Skövde Nyheter säger en polis att kvinnan och den syriske mannen var ytligt bekanta.

http://www.skovdenyheter.se/article/man-begars-haktad-for-valdtakt/

Skaraborgs Allehanda utelämnar dock som nästan all mainstreammedia att den misstänkte mannen är syrisk medborgare och skriver istället bara att han är “hemmahörande i Skövde”, vilket felaktigt får många att undermedvetet anta att det kanske är en svensk som har våldtagit någon.

Denna bild av en av parkeringsplatserna längst Havstenavägen valde Skaraborgs Allehanda att ha med i sin artikel. Kanske var det här den misstänkta våldtäkten skedde. Som ni ser så är det som jag skrev här om dagen ett höghusområde och tilläggas bör att det är invandrartätt där.

valdtakt-havstenavagen-skovde-010

Åtal ska väckas senast den 27 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *