IS är skapat ur islam och följer islam till punkt och pricka

brother-rachid-broder-rachid-koranen-8-67-001Broder Rachid, en känd islamkritiker och före detta muslim som har ägnat sitt liv åt att informera världen om islam, förklarar i nedanstående väldigt sevärda filmklipp att president Barck Obama hade fel när han i sitt tal den 10:e september 2014 sa att ISIL inte är islamisk och att ingen religion har överseende med dödandet av oskyldiga.

“ISIL, al-Qaida, Boko Haram, al-Shabab, talibanerna och alla deras systerorganisationer är all skapade ur islam”

stod-011

Faktum är att det är de muslimer som inte gör som IS som inte följer islam, vilket alla som diskuterar islam borde erkänna, då det viktiga är att det sker en stor global reformation av islam, precis som kristendomen en gång genomgick sin reformation och efter detta blev en mindre dålig religion än den hade varit innan reformationen. Att förneka vad islam är och vad koranen föreskriver löser ingenting.

För alla som invänder att det minsann också står dåliga saker i bibeln så svarar jag omedelbart att jag först och främst inte är kristen och inte har någon anledning att försvara kristendomen, men ska man jämföra de kristnas och muslimernas texter med varandra så är det viktigt att förstå att i princip allt dåligt i bibeln står i gamla testamentet och det gamla testamentet är inte de kristnas text, utan att det gamla testamentet är judarnas text. Kristendomens text är det nya testamentet och det innehåller väldigt lite som är våldsamt och som kan kritiseras. Detta är viktigt att förstå. Vidare så är gamla testamentet lika mycket en text som islam har utgått ifrån när den religionen skapades som kristendomen utgick från gamla testamentet när den skapades.

Ska man granska vad islam står för så ska man läsa koranen och om man ska granska vad kristendomen står för så ska man läsa nya testamentet. Om man läser gamla testamentet så ska man ha i huvudet att denna är lika viktig eller oviktig för både kristendomen och islam.

Referenser

https://youtu.be/6Cn4YA96-aA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *