På nationaldagen fick vi se arabisk dans och höra att vi är bortskämda

Under nationaldagsfirandet 2016 läxades den närvarande publiken upp ordentligt angående invandringen av politikerna och de inbjudna talarna och artisterna. Det lokala etablissemanget gjorde det väldigt tydligt hur folket ska tycka och tänka gällande det som nu sker i Sverige. Ungefär två tredjedelar av programmet hade på ett eller annat sätt med invandring och mottagande av människor från andra länder att göra. Nästan ingenting hade med svensk tradition, kultur eller historia att göra.

Text: Tobias Lindberg 2016-06-07

pa-nationaldagen-fick-vi-se-arabisk-dans-och-hora-att-vi-ar-bortskamda-001Talaren från Röda Korset, C-G Lundström, stod på torget i Töreboda och talade om invandringen. Han menade att vi borde göra ännu mer och frågade sig retoriskt om inte vi svenskarna var bortskämda.

Artisten Alma Lindström, syster till den mer kända Elisa Lindström, sjöng tre sånger som alla handlade om invandring och mottagande. Hon sjunger verkligen fint, men när sådan talang används till sådan här propaganda så är det inte bra.

Och till slut avslutades hela tillställningen med att ortens Arabiska förening framförde en arabisk folkdans under ett nästan 10 minuter långt framträdande.

Sammantaget var nationaldagsfirandet 2016 en surrealistisk upplevelse. Nästan allt handlade om invandring och mångkultur. Nästan inget om Sverige, om oss, svenskarna, om vår kultur och historia. Det är tydligt vad mäktiga krafter vill att Sverige ska bli framöver. Flertalet av den närvarande publiken verkade uppskatta allt, naivt okunniga om vad som är på gång att hända, vad framtiden har åt oss om vi fortsätter på den inslagna vägen.

Tyvärr tog filmkamerans batteri slut, varför jag inte kunde dokumentera hur det såg ut på Torget i Töreboda efter att tillställningen var över. Det var verkligen otroligt att se. Skrämmande. Nästan bara invandrare från Mellanöstern och Nordafrika fanns på torget. Det var några svenskar på väg in och ut ur affären borta vid ICA, men annars var det bara invandrare på torget. På nationaldagen.

stod-011

Ingenting av detta som jag skriver om här nämns dock i de vanliga mainstreammedierna, utan i allt de har skrivit om detta så är allt helt toppen. Ingenting konstigt, utan allt detta vi fick se och höra är helt normalt. Trevligt och gulligt. Läs bara dessa artiklar där det bland annat står att vi växer till ett mångkulturellt samhälle och där det på ett överslätande sätt undviks att nämna uppenbara övertramp av de lite för ivriga talarna, som t.ex påståendet om att vi svenskar är “bortskämda”, för att inte ilskan i stugorna ska bli allt för stor.

http://mariestadstidningen.se/toreboda/2016/06/06/manga-firade-med-toreboda

http://mariestadstidningen.se/toreboda/2016/04/22/sa-ska-6-juni-firas-i-toreboda

Som tur var finns det många alternativa medier för alla oss som har tröttnat på mainstreammedierna och en av alla dessa är denna min blogg, Informationskriget.se, som ni just nu läser, där man kan läsa mer om detta och andra viktiga händelser.

Jag får be om ursäkt för den låga bild- och ljudkvalitén. Allt filmades med en billig Canon Ixus. Hade jag vetat att nationaldagsfirandet skulle bli som det blev skulle jag ha tagit med mig en bättre kamera. Nu hade vi bara tänkt gå upp och ha lite trevligt och titta på vad som skedde, men när jag såg hur allt var tillrättalagt på detta sätt så bestämde jag mig för att ändå dokumentera det så gott jag kunde med det jag hade.

Vidare får ni ha överseende med min förmåga att klippa ihop och göra sådana här filmklipp. Detta var ett av mina första och jag har mycket kvar att lära. Viktigast är dock att materialet kommer ut och kan spridas.

Sprid gärna detta filmklipp vidare så att fler människor kan se detta och få ytterligare en bekräftelse på vart vi är på väg bland alla de andra bekräftelser vi dagligen får av den verklighet vi upplever och de medier vi tar del av.

C-G Lundströms tal var rätt trist att höra på och därför kunde jag inte ta med mer av detta i filmklippet samt att jag klippte ihop olika delar av talet för att de som ser detta på rätt kort tid ska kunna förstå vad det var han faktiskt sa. För den som vill höra mer av vad han sa för att se att jag inte har framställt hans budskap på fel sätt så har jag lagt upp ett filmklipp till på min Youtube-kanal som enbart innehåller hans tal.

9 tankar kring ”På nationaldagen fick vi se arabisk dans och höra att vi är bortskämda

 1. magitte krogh

  JAG hade LÄMNAT platsen. För mig har detta inte med SVENSK NATIONALDAG att göra alls. Det passar på en marknad i något arabland. Mannen som talade från Röda Korset kan strykas direkt! Det skulle ha varit något ROLIGT om Sverige, ja jag funderar ….. hmmm, att vår nästa statsminister blir Jimmie Åkesson?!
  Eller att statsministern har totalt förlorat sitt VÄRDE för SVENSKARNA? Allt behöver inte handla om politik men det var så länge sedan jag LÄSTE något glädjande om Sverige för svenskarna så jag får helt enkelt lämna det tomt…….

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Magitte: Ja, vi tänkte lämna spektaklet, men blev kvar för att dokumentera eländet. Sorgligt är det dock!

   Svara
  2. Anders

   Varför gör du inget åt det? istället för att klaga vad andra gör så gör det du tycker ska vara på en marknad osv. Något muslimer gör faktiskt att försöka få igång en dans osv. Kontra med svensk historia istället för att klaga bakom skärmen.

   Svara
   1. admin Inläggsförfattare

    Är du så naiv, Anders, så att du tror att det inte fanns andra som ville uppträda och göra saker vid kommunens nationaldagsfirande? Detta var vad de som styr över detta ville skulle visas vid årets nationaldagsfirande. Så enkelt är det.

    Sedan gör jag något åt detta. Jag informerar andra om vad som pågår, jaghjälper till att bygga upp den beslutsamhet som behövs, så att vi längre fram ska ha så många som är övertygade om att förändring krävs så att vi får stopp på massinvandringen och kan få igång den repatriering som krävs av de flesta av de som redan har anlänt.

    Svara
 2. Barbro Dahlberg

  Jag undvek allt firande just på grund av detta, firade med mina SVENSKA vänner på fb.

  Svara
 3. Glyrna Aklang

  Och bara arabiska MÄN i PALESTINASJALAR som dansar. Kvinnor får inte dansa, utom SEXSLAVAR i HAREMSBYXOR! Förbannade förrädare i varenda kommun som ställer upp på detta! Nationaldagen är till minne av Gustav Wasa!

  Svara
 4. Jean-Francois LOISE

  Skamligt att förstöra nationaldagen med demonstration med länders flaggor.
  Jag har dubbel medborgarskap och firrar Sveriges nationaldag med svensk flagga. Jag respekterar landet som har accepterat mig bland sina egna.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *