Nyhetstips och kommentarer 2015-11-13

informationskriget-nyhetstips-och-kommentarer-001Mycket bra av Ivar Arpi om den svenska migrationskrisen i en artikel i SvD från i måndags kväll som jag hade missat!

http://www.svd.se/flyktingkrisen-beror-pa-svensk-politik/om/flyktingkrisen-i-europa

Från artikeln:

“Förra veckan tog Sverige för första gången i vår historia emot över 10 000 asylsökande. Det är fler än vad Danmark hittills har tagit emot under hela 2015. Därför är detta mer en svensk katastrof än en europeisk. Det har vi själva sett till genom att att konsekvent föra en helt annan migrationspolitik än våra grannländer. I går slogs dagsrekordet med över 2000 asylsökande. Detta är dock de som registrerar sig. Enligt gränspolischefen kommer ungefär dubbelt så många, men de övriga avviker. Och fler är på väg. Sverige har fler asylsökande per capita än Turkiet. Fortsätter det att komma såhär många har vi ett mottagande på 790 000 nästa år.

I realiteten har Sverige en gräns mot Turkiet nu. Alla länder på vägen därifrån slussar igenom de asylsökande hit. Inget land tillämpar Dublinförordningen som de ska.

[…]

Flyktingkatastrofen är svensk och skapad av svenska politiker.

[…]

… det kommer avsevärt fler afghaner än syrier till Sverige nu. Detta trots att kriget i Afghanistan pågått sedan 2001. Ändå sker den drastiska ökningen nu. Det kommer också allt fler eritreaner, trots att situationen i Eritrea varit usel i 30 år. Migrationen handlar alltså om vilken politik vi för, inte om några naturtillstånd i världen. Vi skapar migrationen hit genom de morötter vi dinglar framför ögonen på människor. Det handlar inte om flöden eller strömmar. Glöm alla naturmetaforer som får det att låta som att det är utanför vår kontroll. Det handlar om politik. Det handlar om svensk politik. Det i allra högsta grad möjligt att kontrollera migration.

Sverige står nu inför en systemkollaps. Rättare sagt befinner vi oss mitt i den.

[…]

Moderaterna har presenterat förslag som förhoppningsvis kan lösa den akuta situationen (vilket min ledare i dagens tidning handlade om). Ett tillfälligt flyktingstopp. De som inte är registrerade ska skickas tillbaka till landet de senast kom ifrån. De registrerade till landet de registrerades i. En harmonisering med övriga EU-länders migrationspolitik. Eftersom EU har valt att göra asylrätten gemensam innebär inte detta att Sverige upphäver asylrätten. Det finns många trygga länder i Europa. Sverige kan inte ensidigt bära så gott som hela den europeiska asylrätten. Det gick inte tidigare och det går i synnerhet inte nu. Om Sverige upprättar gränskontroller kommer det sätta press på andra länder att göra detsamma.

[…]

… varje stat och dess politiker [måste] minnas att kärnuppgiften är att ta ansvar för det egna landet.”

stod-002

—————————————-

Allt fler tunga internationella aktörer driver kraven på en avkriminalisering av narkotika. Det är bra, ett steg i rätt riktning, men allra bäst vore om stater slutade att lägga sig i vad vuxna människor väljer att stoppa i sig och istället genomför en legalisering! Avkriminalisering och legalisering är nämligen olika saker.

Ingenting skulle minska narkotikans negativa konsekvenser mer än om den legaliserades och behandlades som andra varor som är lagliga för vuxna men förbjudna för barn, som t.ex alkohol eller cigaretter. Speciellt gäller detta för allt det elände med brottslighet och bekämpande av denna brottslighet som uppstår runt allt som är olagligt.

Och viktigast av allt, något som inte alls har med om det ger positiva eller negativa konsekvenser, så ska människor vara fria att leva och göra som de vill så länge de inte skadar andra eller hindrar andras frihet. Så egentligen ska narkotika vara legalt bara av den anledningen! Att en legalisering utöver detta sedan ger masor av positiva konsekvenser är bara en bonus.

Alkohol orsakar stora negativa konsekvenser, men självklart ska det ändå vara legalt att bruka alkohol. Samma bör såklart gälla för andra droger! Under förbudstiden i USA blev det värre på grund av statens försök att minska/stoppa alkoholanvändningen. Likadant är det såklart med andra droger!

Här är citat från SVT-artikeln som tar upp detta om avkriminalisering:

“Fler och fler aktörer ställer sig bakom kravet på avkriminalisering, bland annat världshälsoorganisationen WHO och UNAIDS, FN:s organ för hiv- och aidsbekämpning.

[…]

Avkriminalisering innebär alltså att droger fortsätter vara olagliga – men att själva användandet inte ses som ett brott.”

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/polisen-jagar-fattiga-sjuka-och-marginaliserade

Här är sedan ett filmklipp från Infowars där det på ett bra sätt förklaras varför det bästa vore en legalisering:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *