Star Wars och False Flag – en klassisk hjältesaga som lär oss om verkligheten

star-wars-001Den som tror att Star Wars-filmerna bara är en science fiction-saga som vilken som helst och att enda syftet att de gjordes var för att underhålla publiken borde se detta tankeväckande filmklipp som förklarar hur George Lucas Star Wars-saga, om än modern i sin tekniska utformning, ändå går i den gamla klassiska berättartraditionen där hjältar och fantastiska händelser används för att fånga publiken och lära dem om verkligheten, en verklighet där ledare och makthavare sedan tidernas begynnelse har konspirerat, skapat kriser och organiserat attacker mot sina egna befolkningar, på ett sätt så att det verkar som att de har utförts av yttre fiender, för att sedan kunna utnyttja situationen för att tillskansa sig själva ännu mer makt och rikedomar. Detta har på senare tid börjat kallas för False Flag, vilket syftar på det faktum att krigsfartyg ibland attackerar under falskt flagg för att skulden ska läggas på någon annan. Filmklippet innehåller även en bit av en intervju med George Lucas som bekräftar att hans syfte med Star Wars var just att lära nutidens människor om dessa eviga sanningar.

stod-002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *