Historien om din förslavning

I två viktiga filmklipp berättar Stefan Molyneux historien om din förslavning. Att verkligen förstå det som förklaras i dessa klipp, att förstå hur staten fungerar, är helt avgörande om du och alla vi andra någonsin ska kunna leva som fria människor.

Text: Tobias Lindberg 2014-04-19. Uppdaterad 2015-07-19.

forslavning-001Att de som styr samhället tillåter oss att då och då “välja” ledare mellan några av dem framlagda valalternativ, att vi har vissa fri- och rättigheter, att vi får lite fritid mellan arbetspassen och har skapliga levnadsförhållanden innebär inte att vi verkligen är fria människor och att de som styr har goda avsikter gentemot oss. Även en bonde planterat sina grönsaker med ett visst avstånd, har en viss yta per boskap, låter sina kreatur vara ute och vattnar dem när de behöver det utan att för den skull vilja att deras ägodelar ska få vara fria, de vet bara att deras ägodelar producerar bättre om dessa behov uppfylls.

För att kunna bli fria måste vi först lära oss att se buren och inse att de enda burarna som kan hålla oss fångna är de vi vägrar se. Det är dags att vi vaknar nu!

stod-000

De båda klippen som är gjorda av Stefan Molyneux är snarlika, men tar upp lite olika saker. Därför är det helt klart värt att se båda.

The Story Of Your Enslavement

Human Farming – The Story Of Your Enslavement

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *