IPCC:s påstående om konsensus i klimatfrågan falskt

Text: Tobias Lindberg 2013-10-26

christopher-monckton-001Lord Christopher Monckton visar i en rapport att IPCC:s påstående om att 97% av världens forskarrapporter som uttrycker en åsikt om växthuseffekten skulle stödja teorin om att mer än hälften av den globala uppvärmningen sedan 1950 mycket troligt är antropogen (människoskapad) är felaktigt. I själva verket går ett sådant stöd bara att finna i så lite som 0,3% av forskarrapporterna.

Lord Christopher Moncktons rapport går att läsa här:

http://jonova.s3.amazonaws.com/monckton/cook-97-consensus-2013.docx

Lord Christopher Monckton förklarar inledningsvis att frågan om konsensus när det kommer till vetenskap egentligen är helt irrelevant, eftersom att en korrekt utförd rapport som går att återskapa och kontrollera är mer värd än tusentals andra som påstår motsatsen om de inte är korrekt gjorda, men säger att det ändå är viktigt att visa att IPCC:s eget påstående om konsensus, hur tokigt det än är att tala om konsensus, är felaktigt. Redan Aristoteles påtalade 350 f.kr att idén om konsensus när det kommer till forskning är en av de vanligaste logiska misstagen.

stod-002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *